Job indenfor esport: Events, undervisning og organisering

Drømmer du om at gøre din passion for esport til din levevej? Så få gode ideer til, hvor og hvordan du kan begynde din karriere.

Events: Hvis du vil noget med events - se efter de bedste

Vil du gerne arbejde med events, så kontakt nogle af de gode danske kræfter fx NPF, Copenhagen Games, Blast Pro, North og YouSee eSportligaen, og se efter, hvad de søger. Til events og turneringer søger de typisk folk til opgaver som: service, el, expo, game / turneringer / admins, helpdesk, medie / billede / video, nedtagning, netværk, opstilling, servere, sikkerhed, billetkontrol, butik, sociale medier og udvikling af hjemmesider.

En god ide kan være, at du prøver at være frivillig til et event. Find ud af, hvad du er god til, og hvor er du dygtig. Så bliver du lidt klogere på dine styrker og kan sætte fuld fokus på dette.

Undervisning: Hvis du vil noget med undervisning – sæt i gang

Undervisning og esport er en jungle. Er du uddannet pædagog eller folkeskolelærer, eller kan du undervise, fordi du har en anden uddannelse fx fra universitetet, er du lidt bedre stillet. Efterskoler, folkeskoler, ungdomsuddannelsesinstitutioner og andre efterspørger undervisere, som er godt uddannet og kan undervise i valgfag eller linjefag i esport.

Er du uden uddannelse, kan du med fordel kontakte en af de mange esportsforeninger, der er i Danmark og tilbyde din hjælp som underviser eller instruktør. Det vil give dig erfaring og en forståelse af dig selv som underviser. Det er fint, hvis du er tidligere spiller, det gør dig bare ikke til en god underviser. Derfor er opfordringen at tilgå opgaven med ydmyghed og takke ja til de mange muligheder, der er for esportstræner-uddannelser og -kurser. Har du været træner og leder i en esportsforening i gennem længere tid, er du mere attraktiv for en kommende arbejdsgiver, som søger efter undervisere i esport.

Organisering: Hvis du kan noget med at organisere og koordinere

Et af de alle vigtigste punkter for succes er en stærk organisation. Kan du noget med at organisere, planlægge eller koordinere, kan du være til stor gavn for events og foreninger.

Det kan være foreningen, der skal have indkøbt LAN billetter til flere end 300 medlemmer fordelt over et år. Eller foreningen, der skal udsende de korrekte fakturaer efter et event eller til sponsorer. Måske det er eventet, der skal have organiseret alle frivillige, hvor de skal sove, vagtplaner, hvornår de skal spise osv. En vigtig rolle som ikke alle kan udføre.

Måske arbejder du allerede med at koordinere eller organisere indsatser. Så kan du gå direkte til en forening eller et event og tilbyde din hjælp på de områder, hvor du er stærk.

Næste skridt

De fleste i esport har en fortid i esport. De har enten spillet meget, været holdejere, arbejdet med sponsorater, økonomi, events eller lavet turneringer – eller noget helt andet. De har vist deres værd. De har skabt et netværk, så andre ved, hvem de er. De har gjort en forskel – men vigtigst – så har de skabt og dokumenteret så meget værdi, at det vil andre betale for – og heri opstår dit næste job i esport.

Du kan altid kontakte din lokale DGI landsdel eller din lokale forening og tilbyde din hjælp som frivillig inden for dit speciale. Eller kontakte de større events og tilbyde din hjælp som frivillig. 

Det vigtigste er, at du gør noget. At du kender nogen. At du er positiv og ikke siger: ”Øv, hvorfor vil ingen have mig”. Vi kan aldrig pege på andre og blaime dem. Det vil til alle tider være vores eget ansvar at finde beskæftigelse. Gør du intet, sker der intet. Vær proaktiv, ager selvstændigt og skab det, du gerne vil arbejde med. Pludselig opstår muligheden.