Indendørs krolf

Vil du også spille krolf, når vinteren raser og dækker banerne til med sne? Så er indendørs krolf lige noget for dig. DGI Krolf hjælper dig i gang med at spille inde i hallens varme i de mørke vintermåneder.

Generelt

En krolfbane har 12 huller. I en normal sportshal er der plads til 2 baner.

Der er 2-6 spillere på hvert hold (typisk fire). Ved start til hvertandet hul kan der dermed være op til 72 spillere i gang samtidigt.

Afstanden mellem hullerne skal være min. 5 m. Standard huldiameter er 110 mm, men kan variere afhængig af lokale muligheder. En indsats kan anvendes til at reducere store huller.

Udstyr

Flere typer kugler kan anvendes til indendørs krolf. De mest gængse er sammensyet af læder eller kunstlæder.

  • Standard bocciakugle – Ø 86 mm / ca. 275 g
  • Standard krolfkugle – Ø 80 mm / ca. 240 g
  • Boccia petite – Ø 70 mm / ca. 180 g
  • Tennisbold med sandfyld – Ø 65 mm / ca. 130 g

Flere af kuglerne kan købes hos Krolfbutikken. Man kan eventuelt selv lave tennishold med sandblæsningssand.

Hallen eller klubben bestemmer den aktuelle type og kan også bestemme, at der kun spilles med hallens eller klubbens egne kugler.

Der anvendes almindelig standard krolfkølle som til udendørs brug. Der skal spilles med passende indendørs fodtøj.

Tæller/dommer

Inden spillet starter, udpeges en tæller (normalt blandt spillerne på holdet). Vedkommendes ansvar er at udfylde scoresedlen samt føre regnskab med slagene.

Slagene lægges sammen fortløbende, så det hele tiden fremgår, hvor mange slag hver enkelt spiller har slået (se i øvrigt krolfregler for udendørs krolf).

Scoresedler kan hentes her >>

Kamp

Det gælder om at få kuglen i hul på færrest antal slag. Der aftales eller trækkes lod om spillernes indbyrdes startrækkefølge.

Alle spillere er på banen samtidig. Først slår spiller-1 et slag, dernæst spiller-2, spiller-3 osv.

Normalt spilles med rullende start. Med dette menes, at spillerne skiftes til at starte ved hvert hul, men man kan også bibeholde samme rækkefølge hele spillet. Rækkefølgen er markeret med farve på scoresedlen.

Hvis udslagsstedet ikke er markeret, er det en kølles længde lagt på tværs midt for hullet. Man må ikke flytte flag eller andre forhindringer.

Slag

Slagene skal slås med køllehovedet, som skal berøre kuglen for at være et korrekt slag. Kuglen skal have passeret udslagslinien, før det tæller som et slag.

Man tildeles ét straffeslag, hvis man slår for tidligt eller slår til en forkert kugle, og alle implicerede kugler flyttes tilbage. Det samme gælder ved ført kugle og dobbeltslag.

Hvis kuglen ligger, så den ikke kan spilles, må den flyttes op til 15 cm (køllehovedets længde) væk fra forhindringen, men det koster et slag.

Hvis man skyder kuglen ud af banen, koster det ét slag at flytte den ind igen. Kuglen føres ind på banen, hvor den senest løb ud.

Det koster dog ikke et slag, hvis andre har skubbet ens kugle ud af banen. I dette tilfælde genplaceres kuglen.

Hvis man direkte fra startstedet slår sin kugle i hul, er det en hole-in-one. Dette tæller 0 slag.

Hvis man har slået sin kugle hen i nær-heden af hullet på første slag og så bliver hjulpet i hul af andre, er det ikke en hole-in-one. Det tæller som 1 slag.