Banens opbygning

Mulighederne er mange, når du skal bygge en krolfbane. DGI Krolf giver dig inspiration til at få etableret lige netop den bane, du ønsker.

Krolf er en aktivitet, du kan sætte dit eget præg på. Derfor er der ingen fast formel for, hvordan en krolfbane skal se ud.

En krolfbane er typisk på 12 huller, men den kan snildt være både større eller mindre.

Naturligvis er der nogle spilleregler, du skal overholde, men selve banen kan have hvilken som helst form og underlag – lige fra flad til bakket og fra bar til busket.

Skru op eller ned for sværhedsgraden

Du kan let tilpasse din bane til den sværhedsgrad, som du og dine medspillere ønsker. Det gør krolf til et utrolig alsidigt spil, hvor alle kan være med. Det er let at søge nye udfordringer i takt med, at du bliver bedre.

Eksisterende baneanlæg er oplagte lokationer til krolfbaner. Dog skal du huske, at baneanlæggene bliver brugt til mange forskellige sportsgrene.

Læg derfor låg på hullerne imellem træningerne. Så generer du ikke andre brugere af sportsanlægget, og alle er glade.

Hvis dine bane ligger et sted med højt græs, bakker, buske og træer, kan du nemt og enkelt justere sværhedsgraden på banen ved at lade de forskellige elementer indgå. På den måde kan man faktisk også have forskellige sværhedsgrader på samme bane ved at dele den i to spilretninger.

DGI Krolf vil gerne hjælpe dig med at konstruere en god krolfbane. Hvis du ønsker vejledning og gode råd, kan du kontakte os. Så kommer vi på et visit til din klub og giver vejledning og gode råd til netop din bane.