Tour de Gudenaa
Den 7. september 2024
Den 7. september 2024
Ved Dannebrogspladsen i Ulstrup går starten fra kl 11.00 til Tour de Gudenaa 25 K. Afhængig af antallet af startende kan der være flere startgrupper. Der er god strøm i åen, så deltagerne skal ro lidt modstrøm for at være BAG startlinjen inden start.
Turen går så via Gudenaaen 9 km til Langå, hvor der er mulighed for at tage en frivillig pause og få diverse forplejning. Herefter går det de sidste 14 km til Randers og målet ved Randers Roklub, Fjordgade 20, 8930 Randers NØ.
Løbet slutter senest kl. 18.00 i Randers Roklub.
I Ans startes Tour de Gudenaa 44 KM ved Ans Sejlklub ved broen midt på Tange sø.
Efter starten i Ans er der ca. 5 km op til overbæringen ved Tangeværket. Strækningen Ulstrup – Randers er beskrevet ovenfor.
Ved Tange er der også mulighed for forplejning (diverse drikke og mad/frugt) samt eventuelt samaritter hjælp. Deltagerne har mulighed for at tage en frivillig pause og få hjælp fra en kammerat. De deltagere, der ikke holder pause, men løber direkte til det nedre åløb og videre i løbet, må som i lignende maratonløb ikke få hjælp, bortset fra at de må modtage ny væske fra hjælpere.
Efter Tange passeres Bjerringbro og videre forbi Ulstrup til Langå, hvor der er mulighed for at tage en frivillig pause og få diverse forplejning som i Tange. Herefter går det de sidste 14 km til Randers og målet ved Randers Roklub, Fjordgade 20, 8930 Randers NØ.
Løbet slutter senest kl. 18.00 i Randers Roklub.
Tour de Gudenaa 72KM starter i Silkeborg og går videre ad Silkeborg Langsø forbi den nye motorvejsbro og videre op ad Gudenåen mod Randers. Efter ca. 20 km passeres Kongens Bro, hvorefter deltagerne kommer ud på Tange sø og passerer byen Ans, inden deltagerne når løbets eneste overbæring ved Tangeværket.
Her får deltagerne en løbe- eller gå-tur med kajakken på ca. 200 m ,inden båden igen sættes i vandet i det lille sideløb øst for værket. Roerne har her roet 36 km og mangler nu de sidste 37 km, som tilmed har meget medstrøm.
Ved Tange er der også mulighed for forplejning (diverse drikke og mad/frugt) samt eventuelt samaritter hjælp. Deltagerne har mulighed for at tage en frivillig pause og få hjælp fra en kammerat. De deltagere, der ikke holder pause, men løber direkte til det nedre åløb og videre i løbet, må som i lignende maratonløb ikke få hjælp, bortset fra at de må modtage ny væske fra hjælpere.
Efter Tange passeres Bjerringbro og videre forbi Ulstrup til Langå, hvor der er mulighed for at tage en frivillig pause og få diverse forplejning som i Tange. Herefter går det de sidste 14 km til Randers og målet ved Randers Roklub, Fjordgade 20, 8930 Randers NØ.
Løbet slutter senest kl. 18.00 i Randers Roklub.
Du vælger selv bådtype og distance 25 | 44 | 72 km.
Der er gennemførelsesmedaljer til alle – øvrige deltagere modtager en goodie-bag, når du ankommer til målområdet.
09.30-10.15 Udlevering af bådnumre Ulstrup (Dannebrogspladsen 8860, Ulstrup)
10.15 Udslusning åbner
10.30 – Start Ulstrup.
Der er start ved Dannebrogspladsen i Ulstrup. Der er god strøm i åen så deltagerne skal ro lidt modstrøm for at være BAG startlinjen inden start.
Zoom ind på kortet for at se detaljer over Ulstrup.
10.00 – Alle Drenge U16 + Alle Piger U16 | Ener og toer | alle bådtyper
10.20 – Åben klasse herre + dame | Ener | Tur- og havkajak + SUP
10.40 – Åben klasse herre + dame | Toer | Kajak og Kano
Bådnumre til 44K, der ikke er afhentet i Silkeborg fredag, vil blive udleveret fra Ans IF Søsport klubhus, Søgade 25, 8643 Ans by fra kl. 7.30 – 9.00.
Udslusning åbner kl. 9.30. Alle skal være igennem udslusningen senest 15 min før respektive start, og bag startlinjen 5 minutter før start. Venligst giv plads til de første startgrupper ved udslusningen.
Er man startet og ikke har været gennem udslusningen vil dette medføre en tidsstraf.
Startområdet er placeret i Tange Sø ud for udslusningen.
Alle skal være igennem udslusningen senest 15 min før respektive start, og bag startlinjen 5 minutter før start. Venligst giv plads til de første startgrupper ved udslusningen.
Eventuelle tyvstarter eller advarsler vil medføre tidsstraf på 2 min.
Al opvarmning skal foregå bag startlinien.
er 44 km og de første 5 km foregår på Tange Sø frem til overbæringen ved Tange Værket. De første 5 km på Tange Sø skal passeres mellem udlagte sikkerhedsbåde og østre/vestre bred frem til overbæringen/stafet skifte ved Tangeværket.
Efter overbæring følges gudenåløbet frem til målet i Randers.
09.00 – Alle senior + Mix | Ener og Toer | alle bådtyper
I Søsportens Hus (Sølystvej 109, 8600 Silkeborg) https://goo.gl/maps/9sr5yEezyCA2
Lørdag: Kl. 7.00 – 8.30
Kom i god tid, så vi undgår den værste trængsel.
Ved isætning i Silkeborg Langsø Vest kan broen under Viborgvej passeres med forsigtighed. Der kan være meget lavt til loftet.
Udslusning sker fra Papirfabrikken ud for restaurant Bones.
Ved udslusningen tjekkes svømmevest og bådnummer.
Udslusning skal ske mellem 8.00 - 8.45. Er man startet uden at ha’ været gennem udslusningen, vil dette medføre en tidsstraf.
kl. 09.00 er der start for alle – ved Andetorvet, Ansvej. Startlinjen er markeret med to orange bøjer.
Alle roere skal være bag startlinien senest 5 minutter før start og følge starterens kommando.
Eventuelle tyvstarter eller advarsler vil medføre tidsstraf på 2 min.
Al opvarmning skal foregå på Langsøen.
Der er overbæring ved Tange Værket, og overbæringen kan ske både i højre og venstre side. Der er udlagt anløbsbro og rampe op fra søen – derefter passeres overbæring inden for afmærket løbebane som er ca. 180 m – på det første stykke vil det ikke være muligt at modtage assistance. Derefter vil overbæringen være opdelt i to løbebaner – en blå for hurtigt gennemløb samt en rød for “PAUSE – zoner vil være afmærket med løbebånd og flag.
På de sidste 25 m af overbæringen vil det ikke være muligt at modtage assistance.
Husk at det er tilladt at få hjælp med overbæringen i Tange, medmindre man er med i kampen om førstepladsen. Hjælp er tilladt fra 20 minutter efter første båd i din klasse har passeret overbæringen.
Roere som ønsker at holde frivillig pause i Tange skal benytte udgangen i ”PAUSE” i højre side af løbebanen. Ophold under pitstoppet skal foretages i pitstopzonen, og man skal sørge for, at bådene ligger på langs i ”løbsbanen”, således at der er plads til alle, der holder pause.
30 minutter efter den første båd har passeret overbæringen må supportere hjælpe med at bære både til pause.
Der er ikke krav om adgangskort for supportere i overbæringen.
Alle roere og hjælpere skal følge de anvisninger som gives af officials – hvis disse ikke følges, kan det medføre tidsstraf/diskvalifikation.
Alle roere skal have passeret overbæringen i Tange senest kl. 14.00 – hvor efter roerne vil blive taget ud af løbet.
Ved Gudenåcentralen er der i forbindelse med overbæringen mulighed for at holde frivillig pause.
Der udleveres bouillon, energidrik, grovboller og frugt. Forplejningen udleveres fra telt i overbæringsområdet.
Det er ikke muligt at køre helt ned til Gudenåcentralen. Parkering kan ske på Energimuseets parkeringsplads. Benyt gangbroen til tilskuerområdet ved overbæringen. Der er adgang til at se landgangen ved at gå over slusen, men herfra er der IKKE adgang til det øvrige tilskuerområde.
Roerene skal forlade Tange senest 15.30 ellers udgår man fra løbet.
Ved Langå Kajakklub er der mulighed for at holde pause.
Der udleveres energidrik, grovboller og frugt.
Roerene skal forlade Langå Bådelaug senest 16.00 ellers udgår man fra løbet.
Det er ikke muligt at køre helt ned til bådpladsen. Parkering kan ske ved campingpladsen. Respekter venligst skiltning på Skovalle.
Zoom ind på kortet for at se detaljer over området i Langå.
Når du kommer til Randers skal du ro under Randers Bro og igennem havnen - der er ca. 2 km. Når du er igennem, skal dreje til venstre og har herefter ca. 150 meter til målet ved Randers Roklub.
Der er tydelige km skilte og både/kajakker som guider dig de sidste kilometer. Vær opmærksom på at der i havneområdet kan være refleksbølger fra andre både.
Parkeringspladser er ved Randers Roklub, som er på samme side som målet.
Trailerparkering er også ved Randers Roklub / Randers Sejlklub.
Der er mulighed for bad og omklædning i Randers Roklub.
I målområdet vil der være mulighed for at købe diverse forplejning.
Zoom ind på kortet og se detaljer omkring målområde i Randers.
Nedenstående retningslinjer er gældende for hele løbet – retningslinjer gældende for henholdsvis Silkeborg, Ans, Tange, Langå og Randers kan findes under siderne med løbsinformation.
Er 25 km lang og foregår på Gudenaaen nedstrøms. Der er mulighed for at holde pause i Langå.
er 44 km og de første 5 km foregår på Tange Sø frem til overbæringen ved Tange Værket. De første 5 km på Tange Sø skal passeres mellem udlagte sikkerhedsbåde og vestre bred frem til overbæringen ved Tangeværket.
Efter overbæring følges gudenåløbet frem til målet i Randers.
er 72 km lang, og starter ved Andetorvet, Ansvej i Silkeborg – derefter følges Silkeborg Langsø nordre del frem til indsejlingen til Gudenåløbet ved Århusvejen. Videre følges gudenåløbet frem mod Tange Sø og Tange Sø passeres mellem udlagte sikkerhedsbåde (markeret med røde flag) og østre bred.
Efter overbæring skifte følges gudenåløbet frem til målet i Randers.
Det er tilladt at holde frivillige pitstop undervejs – der er dog udlagt to steder h.h.v ved Tange Værket og i Langå, hvor der tilbydes forplejning i form af forskellige forfriskninger.
Sidste pitstop i Langå skal være afsluttet senest kl. 16.00, hvor efter roerene vil blive taget ud af løbet.
Brug af redningsvest er obligatorisk og roerne skal være iført redningsvest.
Motorbåde vil være udlagt ved starten både i Silkeborg og Ans derudover vil der være placeret sikkerhedsbåde på både Silkeborg Lang Sø og Tange Sø.
Motorbåd følger sidste roer frem til Tange og igen fra Langå til målet i Randers.
Sikkerhedsbåde vil være i mobil kontakt med stævneledelsen.
Roere som udgår undervejs skal snarest meddele dette til stævneledelsen og dette sker ved at aflevere sit bådnummer – der vil være officials ved kontrolpunkter undervejs og ved overbæringen i Tange samt i Langå.
Bådnumre: Skal være synlige og været placeret på båden i opret stående stilling.
Rygnumre: Skal være synlige og været påsat på roerens ryg i K2 – på bageste roer.
Bådnummeret skal afleveres på de respektive basesteder – evt. i forplejningsområdet.
I Randers kan udgåede numre afleveres i dommervognen.
Det vil være tilladt at tage pace (hænge på bølge) på alle både og klasser som deltager i løbet.
At tage pace på andre både som ikke er med i løbet vil medføre tidstillæg/diskvalifikation.
Ved udslusningen gennemføres en screening af bådtype. I tvivlstilfælde kan der ved løbets afslutning udføres en mere grundig bådkontrol. Bådtypebestemmelse har til formål at sikre korrekt indplacering på resultatlisten.