Sådan får I esport i foreningen

Her får I en guide til, hvordan jeres forening opstarter esport.

1. Find jeres vej

Hvis I er en etableret idrætsforening med et ønske om at starte esport op, så er det først og fremmest vigtigt, at I vælger den vej for esport, der harmonerer med foreningens visioner, vedtægter og muligheder. Der er ikke én gylden løsning - men der er et hav af muligheder forbundet med at opstarte esport i foreningen. 

I DGI har vi et stærkt team af esportskonsulenter, der har indsigt i alt omkring det at starte esport op i foreningslivet. Vi kan hjælpe jer med at finde jeres vej og sikre, at esporten harmonerer med jeres øvrige foreningsværdier og organisation.

Hvis du står alene, eller I har samlet en gruppe, som har en drøm om at starte en esportsforening op fra bunden, kan vi hjælpe jer med at komme i gang med jeres esportsforeningsprojekt. DGI har mange års erfaring med opstart af foreninger.

2. Opbyg en solid organisation omkring aktiviteten

Når I har fundet jeres vej, og I ved, hvorfor I vil esport, er næste trin at finde ud af, hvordan I skal strukturere foreningen omkring esport. Her kommer spørgsmålet så:

”Hvordan bygger man en esportsforening op?", "hvordan finder man den
nødvendige frivillige drivkraft?” eller "hvordan får vi medlemmer i vores nye forening?"

I DGI har vi arbejdet med foreningsledelse og organisering i en menneskealder. Derfor ved vi, hvad der skal til for at i lykkes som forening. Som medlemsforening i DGI kan i altid få hjælp og rådgivning undervejs. I kan også altid finde inspiration under Foreningsledelse eller i vores Vidensbank til esportsbestyrelser.

3. Få styr på økonomien

Etablering af esportsfaciliteter koster penge. I skal finde ud af, hvilket udstyr, I skal købe til jeres specifikke behov, hvor I skal købe det, og hvor pengene skal komme fra. Derudover skal i have en budgetplan for jeres forening, da esportsudstyr skal opdateres og udskiftes med et par års mellemrum.

Indkøb, opsætning og funding af faciliteter til esport kræver stor omtanke og en god plan. Hos DGI kan vi, sammen med vores partnere fra Elgiganten, give økonomisk rådgivning og kvalitetssikre de valg, i tager undervejs.

4. Skab en sund og lærerig esportstræning

Ligesom i alle andre sportsgrene er en esportsudøver nødt til at arbejde målrettet med at udvikle sig for at blive bedre - Udviklingen kommer ikke af sig selv. Det kræver en god træner og et stærkt fællesskab, der skaber udviklende rammer for spilleren.

Esport kan være sundt, lærerigt, dannende, folkeoplysende, integrerende og meget mere - men uden en plan for esportstræning, kan det hurtigt blive en foreningsnetcafé uden et reelt formål.

Ved at aktivere og inddrage børn og unge i et samspil med kvalificerede og engagerede trænere, kan I løfte opgaven og gøre jeres esportsforening til en succeshistorie.

DGI har træneruddannelse og kurser klar til jeres kommende esportstrænere - ligesom vi også løbende opdatere vores Vidensbank for esportstrænere.

Vi kan kun vise dig indholdet her, hvis du accepterer marketing-cookies. Ret dine cookie-indstillinger