Bliv klogere på tørbukser og tørjakke: Passer det til dit behov?
Tørbuksernes og tørjakkens vigtigste formål er åbenlyse: At holde dig tør. Bliv klogere på tørbukser og tørjakke.
Er du instruktør og bruger meget af din tid stående i vandet, mens du giver instrukser, vil et adskilt sæt med tørbukser og tørjakke være en rigtig god løsning. Det samme gælder kanoroeren, der gerne vil undgå at få bentøjet vådt.
Tørbukser er bukser med fødder eller latex manchetter ved anklerne, mens tørjakken har det samme ved ærmerne. Det er med til at holde vandet ude.
I kajakken fungerer tørbukser sådan, at de stikkes op mellem de to lag ved rojakkens skørtetunnel. På den måde skabes der en forholdsvis tæt samling, og med modeller med rulletætning kan der skabes en stort set vandtæt samling.
“Tørbukser er fantastiske, når du skal ind og ud af kanoen uden at blive våd, men det er ikke en 100 procent vandtæt løsning. Derfor er det som regel fosskano- og kanoroere, som bruger tørbukser - og ofte i kombination med en tørjakke,” siger Bjørn Thomsen, der er instruktør og havkajakvejleder hos DGI.
Passer tørbukser til dit behov?
Tørbukser kan for eksempel være en god løsning, hvis du vil gøre brug af den jakke, du har i forvejen, frem for at skulle købe en hel tørdragt foruden jakken.
Tørbukser er fantastiske, når du skal ind og ud af kanoen uden at blive våd, men det er ikke en hundrede procent vandtæt løsning
Bjørn Thomsen, DGI instruktør og havkajakvejleder
Tørbukser kan også med fordel kombineres med en tørjakke eller en jakke med latexmanchetter ved håndleddet samt en forholdsvis god halslukke. På den måde kan en kombination af tørbukser og tørjakke udgøre en dragt.
“Hvis du ruller det helt rigtigt sammen, og har et sæt af tørbukser og tørjakke, som passer sammen, så fungerer det næsten som en tørdragt. Men det er ikke en tørdragt. Der vil altid i en given situation kunne slippe vand med ind,” siger Bjørn Thomsen.