Medlemmer strømmer til Esport Vesthimmerland

Esport Vesthimmerland er lykkedes med at få unge computerspillere ud af kælderen og ind i foreningens lokaler.

Interesse for esport

Counterstrike, League of Legends og Fortnite er blandt andre de computerspil, der ivrigt spilles i Esport Vesthimmerlands lokaler i Aars. Klubben har de seneste måneder oplevet stor interesse fra unge som gamle, der vil være en del af klubben. Den store medlemstilslutning mener formand Thomas Jensen, skyldes klubbens synlighed for blandt andet folkeskoleelever. Aars skole har nemlig et mål om, at 90 procent af skolens elever skal være aktive i en forening. Derfor besøgte nogle 4. og 5. klasser Esport Vesthimmerland i uge 41, hvilket gav pote for foreningen, og stadig gør det.

”Nu kommer der medlemmer til, og vi laver nogle flere opslag på de sociale medier. Det giver noget positiv støj, der gør, at der også kommer ældre medlemmer til,” forklarer formand Thomas Jensen.  

Ud fra folkeskolebesøget fik klubben 15 nye medlemmer, og formanden forklarer, at der siden er kommet nye medlemmer til næsten hver dag.

Unge ud af kælderen

Den nuværende formand, Thomas Jensen, stiftede esportsklubben i 2017. Der manglede et tilbud i byen til hans bonussøn, som elsker computerspil, hvor han kunne dyrke det sammen med andre computerinteresserede. Derfor stiftede han Esport Vesthimmerland, som i skrivende stund rummer omkring 60 medlemmer.   

Bestyrelsesmedlem Jesper Peters mener, at der skabes en holdånd, når der spilles computer sammen.

”Jeg tænker, at det giver børn og unge et tilhørsforhold og et sted, hvor de kan mødes og få nogle sociale relationer udenfor computeren,” forklarer han.

Netop det er også vigtigt for formand Thomas Jensen og er en af grundene til, at esportsklubben blev oprettet.

”Der kan opstå en ensomhed, når computeren slukker, og det vil vi gerne rode bod på,” forklarer Thomas Jensen. 

Foreningen er for alle, der har lyst til at spille computer. Der er ingen aldersgrænse, dog skal man kunne tage vare på sig selv, tale ordentligt til hinanden og agere ordentligt i spillet.

Meget mere end computerspil

Det er ikke kun til træningerne, at klubbens lokaler er til rådighed. For dem, der er tilmeldt foreningen, bruges lokalerne ofte som samlingssted til andre aktiviteter end computerspil.  

”Vi har et loungeområde dernede, hvor der er mulighed for at sidde og hygge sig og eventuelt tage sine lektier med derned, hvis man har lyst til det. Det er også vigtigt for os,” forklarer bestyrelsesmedlem Jesper Peters.

Det er også formand Thomas Jensens opfattelse, at de unge mennesker nyder godt af foreningens lokaler udenfor træningstiden. Han forklarer, at de ikke kun sætter sig derned for at spille, men også for at være sammen og lave andre aktiviteter.

16-årige Jannic Pavar er en af dem, der ugentligt går i esportsklubben. Han har været medlem, siden det startede op, og han er nu også blevet hjælpetræner i klubben.

Han spiller primært i esportsklubben på grund af fællesskabet, og fordi han synes, at man lærer mere i klubben end derhjemme. 

”Man får et bedre sammenhold dernede, og man lærer nogle nye at kende. Det er meget nemmere at interagere med de andre, end når man spiller selv derhjemme,” Forklarer Jannic Pavar. 

Forbilleder

Formand Thomas Jensen tror, at en af grundene til, at klubben har fået flere medlemmer blandt andet er, at der nu er nogle professionelle esportsspillere, de unge mennesker kan se op til og spejle sig i.

”Teenage-drenge, der måske ikke lige havde en sportsfremtid, har alle muligheden for at blive professionel i dag,” forklarer han.

Astralis er blandt de esportshold, der i særdeleshed er populære. Og det stigende fokus der er på esport kan lokke medlemmer til, mener Thomas Jensen.     

”Det er jo ikke alle, der kan blive Messi eller Ronaldo og sådan er det, men det er klart, at det trækker i de unge mennesker, og de ser op til dem,” uddyber formand Thomas Jensen.  

Covid-19 har sat computerspillene i Esport Vesthimmerland på pause til den 3. december, hvorefter klubben håber på, at se sine medlemmer igen.