LAN-deltagelse styrker klubbens sociale bånd
Når Kolding Esport dyster ved Esportligaens LAN og Mesterskaber, er det både for spændingens skyld og for at dyrke holdånden hos foreningens medlemmer.
LAN-parties er en integreret del af gamer-kulturen, og i år bliver den største LAN-oplevelse utvivlsomt Esportligaens LAN og DGI Mesterskaber, der afvikles sideløbende med Gamebox Festival i Messecenter Herning 19.-21. april.
Kolding Esport er en af de foreninger, der deltager i årets LAN og Mesterskaber – ikke bare med ét hold men hele fire hold fra foreningen. Tre CS-hold og foreningens LOL-hold. Ud over spændingen ved at dyste mod andre hold er der en anden, men meget essentiel grund til at foreningen stiller op med så mange hold. LAN-festen i Herning er nemlig en god måde at dyrke klubbens DNA og opbygge et socialt sammenhold på tværs af medlemmerne. Det fortæller Henrik Strandby Leth, der har været træner i klubben i seks år.
"Når vi deltager i LAN og DGI Mesterskaberne, så er det selvfølgelig, fordi vi ser frem til kampene, for træningen og spændingen i det. Men det er lige så meget hyggen i at være afsted sammen som forening og opleve hele stemningen til eventet i Herning," siger han.
Medlemmer ser op til hinanden
Det er langt fra første gang, at klubben skal til LAN. Senest var klubben med til Syddanske Mesterskaber, ligesom klubben har stillet op i andre LAN-begivenheder. Og oplevelserne til LAN styrker sammenholdet, oplever Henrik Strandby Leth. Til LAN og DGI Mesterskaberne i Herning stiller Kolding Esport op med tre ud af klubbens fem CS-hold – Main, Academy og Eagles. Det er spillere fra 11-12 år op til 18 år. Nogle af dem har Henrik Strandby Leth trænet, siden de var grønne nybegyndere.
"Det har været rigtig spændende at følge deres udvikling, og det bliver sjovt at se dem fra en ny side til LAN. Spillerne på vores Main-hold er enormt dygtige, og det er nogle de yngre spillere, ser meget op til. Tre af spillerne har vi haft i klubben i fem-seks år, så de er nærmest vokset op med klubben," siger Henrik Strandby Leth og fortsætter:
"Main-spillerne er forbilleder for vores yngre spillere, og på sådan en tur kan de bakke hinanden op. Main-holdet hepper også på Eagles-holdet. Det er vigtigt for at vise for dem, der måske ikke er de allerbedste lige nu, at de er også vigtige for klubben. Om et halvt eller helt år er det måske dem, der er på Main-holdet. Så den del af klubkulturen er vigtig og en vigtig del af en forenings DNA."
Få ansigt på modstanderne
Klubbens nybegynder-hold og old-boys-gamere skal ikke med til LAN i år, men næste år er det planen, at hele klubben skal afsted sammen, fortæller Henrik Strandby Leth.
Derudover er det et andet vigtigt perspektiv i deltagelsen i LAN: Det er muligheden for at sætte ansigt på modstanderne. Noget der qua esportens naturlige digitale verden ikke altid er ligetil.
"Deltagelsen i LAN handler også om at møde de andre hold fysisk. Dem vi jævnligt spiller imod. Få et ansigt på dem, få knyttet nogle relationer til de andre hold, og for mit vedkommende deres trænere. På den led tror jeg, at vi som community også kan dæmme op for en dårlig gamingkultur, hvor vi sviner hinanden til. Når man ved hvem modstanderen er, og har mødt dem i virkeligheden, så er man mindre tilbøjelig til at være ’toxic’," siger Henrik Strandby Leth.