Nu kan du dyrke e-cykling i en forening

Den første e-cykleklub er blevet optaget i DGI og DCU. Ved at rykke cykelsporten og fællesskabet indendørs, kan flere holde sig i gang selv om vinteren.

Folkene bag eCykle Klub Danmark står også for afviklingen af e-cykelløbsserien Bkoolligaen. Foto: eCykle Klub Danmark

Hometraineren brummer derudaf, i en rytme svarende til Søren Bondes kadence. Selv kan han ikke høre andre hometrainere end sin egen, men alligevel er han en del af et større cykelfællesskab, når han kører på den.

Læs også: Fra sjov træning til seriøs e-sport: Sådan kommer du i gang med hometrainer

Søren Bonde er nemlig formand og medstifter af eCykle Klub Danmark, der for første gang har gjort det muligt at dyrke e-cykling i en forening. Det glæder DGI Cykling, der er stolte af at optage det nye online cykelfællesskab som forening under DGI.

"Vi kan nu fra DGI Cyklings side gå ind og hjælpe e-cykling i endnu højere grad end tidligere. Når først en forening er medlem, giver det os nogle oplagte muligheder for at støtte dem og ikke mindst hjælpe ideen om e-cykling videre til andre foreninger," siger idrætskonsulent i DGI Midtjylland Magnus Korsgaard Nielsen og tilføjer:

"Og så er det også spændende, at den nye forening simpelthen udvider forståelsen af hvad esport er. Her er der tale om esport med sved på panden."

eCykle Klub Danmark

eCykle Klub Danmark er optaget som medlem af både DGI og Danmarks Cykle Union og åbner op for medlemmer den 31. oktober klokken 16.

Kontingentet på 50 kroner giver adgang til konkurrencer, klubtøj, merchandise, specielle events og hyggeligt selskab.

Bkool Dansk Brugergruppe afholder fra oktober til marts flere ugentlige e-cykelløb, som er organiseret i Bkoolligaen.

Gruppen blev oprettet af Søren Bonde i 2014 og har i dag omkring 6.500 medlemmer. Sidste år oprettede folkene bag eCykle Klub Danmark også Zwift Dansk Brugergruppe.

Et fundament til fremtiden

Tusindvis af danskere er allerede i gang med e-cykling på platforme som BKOOL og Zwift. Det skyldes blandt andet Søren Bonde og tre kompagnoners arbejde med at holde Danmarks største e-cykelfællesskab, Facebookgruppen Bkool Dansk Brugergruppe, kørende.

Ved at organisere fællesskabet i en forening håber Søren Bonde at udvikle dansk e-cykling yderligere.

"Det er vigtigt for os at skabe et fundament, til at sikre kontinuiteten i de værdier vi har opbygget i gruppen, og som basis for at stræbe mod endnu højere visioner. For at sikre den videre udvikling har vi brug for professionel sparring, og den kan vi få ved at organisere os under DGI og DCU," siger han.

Læs også: Populære hometrainere giver effektiv træning og fedt fællesskab

Organiseringen kommer som en naturlig udvikling af det stærke sammenhold, der er skabt i Facebook-gruppen.

"Efter løbene diskuteres aftenens indsats livligt i grupperne. Man driller, hylder og udfordrer hinanden. Vi har også mange medlemmer, som mødes til løb og træning udendørs, udelukkende baseret på at de har lært hinanden at kende online," siger Søren Bonde.

E-cykling har foreningspotentiale

Med introduktionen af e-cykling i foreninger er der potentiale for at udbrede cykling i Danmark yderligere.

Ved at introducere e-cykling i sin forening får man foræret en helt ny træningsarena, hvor alle kan mødes henover vinteren og holde form og motivation ved lige

Magnus Korsgaard Nielsen, DGI Cykling

E-cykling kan holde gang i hjulene henover vinteren hos landets mange cykelmotionister. Ofte sættes cyklen i skuret i oktober og findes først frem igen, når kalenderen siger marts, og cykleklubben starter med træning på landevejen.

"Det er altid spændende med nye mennesker i sin cykelklub, men fundamentet i foreningen er jo de eksisterende medlemmer. Ved at introducere e-cykling i sin forening får man foræret en helt ny træningsarena, hvor alle kan mødes henover vinteren og holde form og motivation ved lige," siger Magnus Korsgaard Nielsen og fortsætter:

"Vinteren byder på få lyse timer til udendørs træning, men med e-cykling kan du mødes med klubkammeraterne klokken 20 om aftenen uden at bekymre dig om mørke veje og lygtetændingstid."

Læs også: Prøvemedlemskab åbner cykelklubben op for nye medlemmer

Forventer netværk af e-cyklingsforeninger

Håbet er derfor, at flere følger trop med eCykle Klub Danmark. Det gælder både eksisterende landevejs- eller mountainbikeklubber, der ønsker at give medlemmerne et ekstra tilbud, men det kan også være folk som Søren, der sammen med tre kammerater selv stifter en ny forening.

Det giver nemlig flere fordele at organisere e-cykelfællesskabet i en forening, fortæller Magnus Korsgaard Nielsen.

”Som idrætsorganisation er DGI sat i verden for at fremme idrætten og dens forhold. eCykle Klub Danmark kan forvente sparring på både events, nye løbsformer og organiseringen i deres nye bestyrelse," siger han og tilføjer:

"Og så snart flere foreninger følger trop, vil en form for e-cyklings netværk af foreninger blive en realitet."

Samtidig med åbningen af eCykle Klub Danmark lancerer DCU e-cykling som selvstændig disciplin. DCU vil blandt andet afholde de første danske mesterskaber i e-cykling i 2020.