Flere børn og unge i naturen
- foreningsfællesskaber for børn og unge
Vi vil have flere børn og unge ud i naturen og dyrke fritidsaktiviteter i foreningsfællesskaber, fordi det styrker deres fysiske og mentale trivsel. Børn og unge har behov for aktive fællesskaber, men i hovedstadsområdet oplever foreninger og fritidslivet mangel på haltider og faciliteter, derfor kan foreningsaktiviteter i naturen for børn og unge skabe nogle nye muligheder lokalt.
Blå og grønne åndehuller i byen
DGI Storkøbenhavn - Aktivt udeliv arbejder for at skabe flere fritids- og foreningsaktiviteter ved blå og grønne åndehuller i Hovedstadsområdet.
Vi understøtter aktive fællesskaber i naturen. Vi skaber muligheder for udendørs idræts- og bevægelsesaktiviteter i bynære naturområder i de storkøbenhavnske kommuner.
Vi arbejder med forenings- og aktivitetsudvikling på eks. Kongelundsfortet i Dragør, Den Blå Foreningsby på Amager Strandpark, Ildsjælehuset ved Naturcenter Amager, kanodepot i Lyngby, vinterbadeklubber i Københavns Havn, det kommende blå støttepunkt ved Havneslusen Nord og den kommende hovedindgang på Amager Fælled overfor DR-byen.
Samarbejde og sparring med foreninger
Foreningsudvikling er omdrejningspunktet for arbejdet. Vi samarbejder med foreningerne om at udvikle nye og flere foreningstilbud i naturen til alle, herunder børn og unge.
Foreningerne er forskellige, derfor foregår processen i et tæt samarbejde med den enkelte forening, så vi kan sætte ind med sparring og støtte netop dér, hvor behovet er størst.
Naturen rummer mange muligheder for foreningsaktiviteter for børn og unge. Aktive fællesskaber og naturen bidrager positivt til børn og unges fysiske, såvel som mentale trivsel.
#FlereBørnogUngeiNaturen
Vi foreslår:
- at der sættes fokus på foreningernes ønsker og behov i organiseringen af faciliteter og støttepunkter i naturen
- at der skabes en fælles dialog mellem foreninger, kommuner og samarbejdspartnere om hvordan vi i fællesskab kan fremme foreningslivets aktivitetstilbud i naturen for børn og unge
- at foreningslivet prioriteres højt ift. brug og drift af faciliteter, adgangsforhold og rammer for opbevaring af udstyr. Denne organisering kan bidrage positivt til den selvorganiserede aktivitet
- Vi forslår at kommunerne arbejder med friluftspolitikker på området, herunder med fokus på børn og unge
Vi vil:
- understøtte eksisterende foreninger, som har aktiviteter for børn og unge i naturen
- danne flere aktive fællesskaber for foreninger, med aktiviteter for børn og unge i naturen
- understøtte foreningernes adgang til og brug af faciliteter og støttepunkter i naturen
- tale foreningernes sag vedr. adgangsforhold og brug af faciliteter, således at faciliteterne er møntet på brug for organiserede fællesskaber med aktiviteter for børn og unge i naturen
DGI Storkøbenhavn er idrætsforeningernes udviklingshus
Team Aktivt udeliv ønsker at samle lokale kræfter omkring udvikling og forankring af fritids- og foreningsaktiviteter i naturen for børn og unge.
Som foreningsidrættens udviklingshus brænder vi for at skabe stærke, lokale idrætsfællesskaber. Vi samarbejder med alle typer af idrætsforeninger om bl.a. rekruttering af frivillige, facilitetsbehov, aktivitetsudvikling, foreningsdannelse, social inklusion, markedsføring, skolesamarbejder, kurser og events.
DGI Storkøbenhavn dækker 11 kommuner i hovedstadsområdet. Vi har oplevet massiv medlemsvækst i de seneste mange år. I 2022 havde vi ca. 600 medlemsforeninger med 254.000 medlemmer i alt.