Virksomheder til Hærvejsløbet: Ege Carpets styrker kulturen, trivslen og fællesskabet på arbejdspladsen

Sundhed, trivsel, fællesskab og relationer. Det er nogle af årsagerne til, at Ege Carpets’ medarbejdere mødes på kryds og tværs af afdelinger for at cykle sammen til DGI Hærvejsløbet, og det kommer virksomheden til gode.

I 2022 deltager omkring 20 medarbejdere fra Ege Carpets i DGI Hærvejsløbet.

Medarbejderne skal trives, og de skal have det godt. Det mener tæppeproducenten Ege Carpets.

Læs også: Virksomheder til Hærvejsløbet: SSAB cykler sig til stærkere kunderelationer

En af de konkrete indsatser er, at Ege Carpets opfordrer sine medarbejdere til at deltage sammen som hold i DGI Hærvejsløbet, og at virksomhedens pulje for sundhedsfremmende aktiviteter dækker startgebyret. Det fortæller HR-assistent Catja Søndervad Højris, der står for organiseringen af arrangementet.

”Vi støtter op om medarbejdernes egen sundhed, og i den sammenhæng tilbyder vi flere forskellige aktiviteter, som, udover at bidrage til at vi har sunde og raske medarbejdere, også styrker virksomhedens fællesskab og medarbejdernes trivsel.”

Betyder meget at vi har noget sammen

Ege Carpets har hovedsæde i Herning, men underafdelinger flere stedet i landet, og DGI Hærvejsløbet er en mulighed for, at medarbejderne mødes på kryds og tværs. Det styrker relationerne, kulturen og fællesskabet i virksomheden.

”Folk lærer hinanden at kende på kryds og tværs af virksomheden, og de lærer om hinandens dagligdage og udfordringer. Det bidrager til, at man tænker virksomheden som en kæde, der skal arbejde sammen,” forklarer Catja Søndervad Højris.

Og så er der hele den sociale del, som ikke kun foregår under løbet, men også i perioden op til og efterfølgende. Det betyder meget for en af medarbejderne Christina Stenbye, der har deltaget i DGI Hærvejsløbet med Ege Carpets flere gange.

”Vi deltager i mange forskellige ting sammen, for så får vi noget at snakke og hygge om og noget at grine af. Det betyder utrolig meget for mig, at vi har noget sammen,” siger hun.

Christina Stenbye (tv.) ved sidste års DGI Hærvejsløbet.Christina Stenbye (tv.) ved sidste års DGI Hærvejsløbet.

Får flere kolleger med på cyklerne

Christina Stenbye er begejstret for, at Ege Carpets ikke bare opfordrer til at deltage, men ligefrem organiserer en fælles deltagelse og dækker startgebyr. Hun oplever, at det har en effekt.

Læs også: Kim, 85 km MTB: Fed variation hele vejen

”Det betyder meget, og det får nogle med, som ikke selv ville betale. Der er også nogle, som nok ikke ville cykle, hvis det ikke var for de her arrangementer, og så får de alligevel trænet lidt. Det betyder jo noget,” siger hun.

Et godt eksempel på det er i en anden afdeling af virksomheden, hvor Kim Monrad sidder. Han har selv kørt MTB i mange år og også tidligere deltaget i DGI Hærvejsløbet, og nu har han overtalt flere af sine nærmeste kolleger til at komme med.

”Jeg syntes, det var en god idé at få nogle af mine kolleger her på kontoret lidt op i fart igen, så jeg fik overtalt en fem stykker til at komme med. På det tidspunkt var der jo masser af tid til at komme i form, men nu skal vi til at træne noget mere,” griner han og fortæller, at de planlægger at træne op sammen én gang ugentligt.

Det har aldrig handlet om tiden, men mere om sammenholdet i at få alle med

Christina Stenbye, Ege Carpets

Der får vi fællesskabsfølelsen

En af fordelene ved DGI Hærvejsløbet er, at der er mange forskellige startsteder og ruter at vælge imellem, men at alle har samme festlige afslutning i Viborg. Det betyder, at alle kan være med uanset geografi og fysisk formåen og mødes til fælles hygge efter cykelturen.

Hos Ege Carpets kører de fleste sammen på 85 kilometer-ruten på MTB fra Ulbjerg, mens enkelte kører sammen på andre ruter. I mål mødes alle mand til fælles spisning og deler historier og oplevelser fra dagen.

”Den fælles afslutning er et stort plus. Så mødes vi der og hygger os og får fællesskabsfølelsen alle sammen. Det giver så god mening, at du slutter sammen, selvom du er startet forskellige steder og har cyklet forskellige ruter,” siger Catja Søndervad Højris, inden Christina Stenbye tilføjer:

”Og så er der nogle gode depoter. Der er hyggen ved det. Det har aldrig handlet om tiden, men mere om sammenholdet i at få alle med. Det kan vi rigtig godt lide, for vi er virkelig forskellige.”