Knud Erik, 110 km MTB: Fantastisk, at du har hyggen

Knud Erik Olesen fra Kjellerup Cykelklub deltog i 2021 på MTB-ruten på 110 kilometer fra Bryrup. Han er vild med hyggen og den afslappede stemning blandt deltagere og frivillige, der adskiller DGI Hærvejsløbet fra andre motionscykelløb.

Knud Erik Olesen (th.) kører Hærvejsløbet med sine to følgesvende. Her er de til MTB Tour Silkeborg.

Tre gange har 58-årige Knud Erik Olesen fra Kjellerup Cykelklub deltaget i DGI Hærvejsløbet, og han har med garanti ikke kørt løbet for sidste gang.

Læs også: Kim, 85 km MTB: Fed variation hele vejen

Han cykler lige på den gode side af 100 kilometer om ugen og kun på mountainbike. Første gang, han hørte om DGI Hærvejsløbet, var, da han meldte sig ind i Kjellerup Cykelklub for tre-fire år siden.

”Så tænkte vi: ’Det skal vi med til.’ Og bagefter var vi enige om, at det ikke var sidste gang,” siger han.

Han og et par andre fra klubben har kørt løbet fast hvert år lige siden. De startede med at køre 60 kilometerruten fra Engesvang, inden de i 2021 kørte 110 kilometerruten fra Bryrup. I 2022 prøver de den nyeste MTB-rute på 85 kilometer fra Ulbjerg.

Noget specielt over Hærvejsløbet

Grunden til, at Knud Erik Olesen og de andre hvert år vender tilbage til DGI Hærvejsløbet, er den særlige stemning, der hersker blandt både deltagere og frivillige.

”Vi skal ikke skyndes os. Ikke når vi er til Hærvejsløbet. Så kan vi give den lidt mere gas til andre løb. Jeg synes altid, der er noget hyggeligt og specielt over Hærvejsløbet,” siger han og uddyber:

Læs også: Preben, 165 km MTB: Det bedste er samværet og depoterne

”Alle de frivillige på ruten står også og råber og hepper på en, og de andre, du møder, er også afslappede og i godt humør. Der er ingen, der skal skynde sig. Selvfølgelig er der nogle, der gerne vil frem i bussen, men ellers foregår det på et mere roligt niveau i forhold til mange andre motionsløb.”

Lige før man tager på

Det oplevede Knud Erik Olesen blandt andet i depoterne, hvor hans eneste kritikpunkt er, at han muligvis tog på i løbet af turen.

”Forplejningen var perfekt. Det er lige før, at man tager et kilo eller to på i stedet for at tabe sig på sådan en tur. Man kan jo ikke lade være, når man er der. Da vi kom til Stendal, sad folk rundt på bænke, og ingen havde travlt med at komme afsted igen. Det er fantastisk,” siger han.

Foruden depoterne er en anden vigtig del af DGI Hærvejsløbet den store fest i målområdet på Paradepladsen i Viborg, hvor deltagere fra alle ruter samles, efterhånden som de kommer i mål. Her anbefaler Knud Erik Olesen, at du tager dig god tid til at nyde stemningen.

”Da vi kørte 60 kilometerruten var der rigtig godt vejr, så da vi kom til Viborg klokken to, smed vi os midt på Paradepladsen og fik et par fadøl og nogle pølser, mens vi ventede på, at de andre fra klubben på racercykler kom i mål. Der sad vi inde i midten og hyggede os. Det er fantastisk, at du har den hygge, når du kommer i mål,” siger han.

Læs også: Steen, 100 km gravel: Mange steder sagde vi: ’Hold op, hvor er det flot’

Imponeret over ruten

I begyndelsen kørte Knud Erik Olesen næsten udelukkende spor, når han kørte mountainbike, men efterhånden er turene blevet mere varierede. Variationen og friheden er faktisk en af grundene til, at han holder af at køre på sin mountainbike. Den kan lidt af hvert.

I dag kører han primært, hvad andre måske ville kalde gravel med en kombination af asfalt, grus og spor. Det åbner også op for længere ture end blot en omgang eller to på et teknisk svært spor. Ruten fra Bryrup faldt lige i hans smag.

”Det var en fantastisk rute. Jeg er imponeret over, hvor lidt asfalt vi kørte fra Bryrup. Det er det, der gør den rigtig god. Vi blev enige om, at det ikke er sidste gang, vi har kørt 110 kilometer.”