Udnyt og pas på jeres faciliteter

Hold jeres faciliteter i god stand og sørg for, at de bliver brugt så meget som muligt.

Tag hånd om jeres faciliteter i fællesskab. Hvis I passer på jeres faciliteter og vedligeholder dem, holder de længere, og sparer jer for unødvendige udgifter. 

  1. Invitér til arbejdsdage flere gange årligt, hvor medlemmer og frivillige i fællesskab vedligeholder indendørs og udendørs faciliteter.
  2. Opret et team, som vil hjælpe med at indkalde og arrangere arbejdsdage i samarbejde med foreningens driftsansvarlige. Teamet kan også bidrage med ideer til bæredygtige faciliteter. Det kunne være plantekasser med krydderurter, som kan bruges i cafeteriet, flere cykelstativer, eller hvad der ellers giver mening.
  3. Hold jer fra skrappe kemikalier, når I vedligeholder jeres faciliteter. Det gælder både udearealer og indendørs.

Få hjælp til at vælge miljøvenlige produkter til vedligeholdelse her.


Del med hinanden

Overvej i fællesskab, hvordan I bedst muligt udnytter haller, sale, klublokaler, depotrum og materialer, så de kan udfolde deres fulde potentiale.

Hjælp hinanden i lokalområdet og del stormateriel som festtelte, pavilloner, klapstole og borde med andre eventarrangører og naboforeninger. Lav en telefonliste med de ansvarlige for forskellige materialer på tværs af foreninger. Del listen med hinanden.

Tænk bæredygtigt, når I planlægger nybyg og renovering

Når I planlægger at renovere eller bygge nyt, så er det vigtigt at overveje, hvordan det kan gøres bæredygtigt.

  1. Undersøg muligheden for at bruge genbygmaterialer eller miljøcertificerede materialer som FSC-certificeret træ, hvis I skal bygge nye faciliteter.
  2. Byg en regnvandsopsamling til vask af grej. Det kan gøres enkelt ved at opstille en beholder under et nedløbsrør i det område, hvor I normalt vasker jeres grej.
  3. Undersøg muligheden for at etablere et grønt tag oven på jeres bygninger, da det hjælper med at indfange CO2 og mindsker “oversvømmelser” ved ekstreme regnbyer.
  4. Efterspørg bæredygtige byggematerialer hos jeres leverandør eller entreprenør. Hvis I bygger stort, så overvej en certificering af selve bygningen, for eksempel DGNB.

Søg støtte til bæredygtigt byggeri og renovation

Undersøg muligheden for at få sponsorstøtte til bæredygtig renovering og nybyggeri. Mange fonde og virksomheder lægger vægt på bæredygtighed som et kriterium for, hvilke projekter de gerne vil støtte.

Det kunne være Lokale- og Anlægsfondens rådgivning eller Realdanias underværker.

Læs også: Spar på vand og energi.

Få flere råd til, hvordan I kan arbejde med partnerskaber her.