Hanne Lene Haugaard blev genvalgt til DGI’s hovedbestyrelse

Hanne Lene Haugaard vil kæmpe for, at DGI er foreningernes stærkeste, vigtigste og mest kompetente samarbejdspartner. For foreningernes fællesskaber er noget af det stærkeste, som vi kan forestille os.

Hanne Lene Haugaards CV

54 år, gift, mor til to idrætsglade drenge og bosiddende i Vilstrup. 

Foreningskonsulent i Haderslev Kommune.

Medlem af DGI's hovedbestyrelse siden 2014.

Formand for DGI Gymnastik.

Medlem af Landdistrikternes Fællesråds bestyrelse (indstillet af DGI og valgt på Fællesrådets årsmøde).

Medlem af styregruppen for BDFL Fitness.

Medlem af arbejdsgruppen omkring Parasport og Idræt for Sindet

Ansvarlig for sang og sangbøger i DGI.

Landsdelsformand i DGI Sønderjylland

Har altid dyrket gymnastik men elsker alle former for holdidrætter – også selv om hun med egne ord ikke er den store boldspiller.

LinkedIn

Facebook

Hvorfor skal de delegerede vælge dig til DGI’s hovedbestyrelse? 

De delegerede skal vælge mig fordi jeg har en bredde i min tilgang til det at arbejde med organiseret idræt. Både fra det jeg laver i min fritid i en lokal forening og også professionelt som foreningsudvikler i Haderslev Kommune er jeg vant til at tænke udviklende.

Og så mener jeg jo, at de budskaber, som jeg har omkring foreninger og frivillighed er super relevante.

Foreningsfællesskabet, som vi i DGI repræsenterer, er noget af det stærkeste, som vi overhovedet kan forestille os. Det er båret af ildsjæle, der prioriterer deres dyrebare tid for, at foreningerne kan hænge sammen. Det er fantastisk smukt og det er vores fornemste opgave at hjælpe foreninger og frivillige til, at de på bedst mulige måde kan udføre det vigtige arbejde.

Hvad er det vigtigste, du vil kæmpe for som medlem af hovedbestyrelsen?

Jeg vil først og fremmest kæmpe for, at vi er vores medlemmers stærkeste, vigtigste og mest kompetente samarbejdspartner. At vi giver foreninger og frivillige gode vilkår for det, som de gør.

DGI skal være en vigtig samarbejdspartner for mange spillere: Det kan være kommuner, staten og mange andre. Vi har en størrelse og foreningerne løfter så vigtig en opgave, at vi på mange områder er – og skal være - den vigtigste spiller for vores samarbejdspartnere i eksempelvis kommunerne.

Hvad ser du som de største udfordringer for idrætsforeningerne, og hvad kan DGI gøre for at hjælpe?

Vi kommer aldrig udenom, at det at skaffe ressourcer er en udfordring. Hvad enten det så handler om økonomi eller hænder. De bump skal vi hjælpe med at rydde af vejen.

Men det er samtidig også en erkendelse af, at det ikke er ens at tale frivillighed i dag og for 10 år siden.

I DGI skal vi være skarpe på, hvad vi har lært af de seneste års udfordringer, så vi har fingeren på pulsen og kan hjælpe foreningerne – blandt andet ved at have det lange lys på.

Foreningerne skal have de bedste tilbud til medlemmer og potentielle medlemmer – og det skal vi som organisation hjælpe med.

Vi skal simpelthen hjælpe foreningerne med at være evig aktuel for medlemmerne.

Hvad betyder de 6 strategiske prioriteringer for DGI’s arbejde og DGI’s samfundsrolle?

Med prioriteringerne viser vi, at vi tager vores rolle som vigtig samfundsaktør alvorligt. Vi har stemplet ind og givet håndslag på, at vi vil gå i den her retning. Derfor mener jeg, at vi kommer til at stå stærkere – både i forhold til foreningerne og kommunerne.

Det har været en spændende proces – men nu skal vi tage handsken op og vise, at det rent faktisk er det her vi gør. For gør vi det, så står vi stærkt.

Vi er tydelige omkring, hvilken retning vi vil i og jeg glæder mig til at arbejde videre med det.