Mere bevægelsesglæde til børn og unge i Brøndby

Danske børn bevæger sig for lidt, viser de seneste tal fra Sundhedsstyrelsen.

Derfor er DGI i samarbejde med Brøndby Kommune og lokale idrætsforeninger klar til at udvide konceptet ”Jump4fun”, der er målrettet børn og unge, der ikke bevæger sig nok og som ikke føler, at de passe ind på de traditionelle foreningshold.

Antallet af overvægtige og svært overvægtige børn i Brøndby Kommune ligger over landsgennemsnittet. Mange af børnene er inaktive, ensomme og føler sig ikke som en del af fællesskabet. Jump4fun er målrettet netop denne gruppe.

Alle har ret til en aktiv fritid
Brøndby Strands Gymnastikforening har med stor succes tilbudt Jump4fun siden 2017. Nu udvides tilbuddet, så man også kan gå til Jump4fun hos Brøndbyernes IF og Svømmeklubben Vest Brøndby, som er gået sammen om at lave et Jump4fun tilbud.

”I DGI arbejder vi for, at alle børn og unge bliver en del af fællesskabet i idrætsforeningerne, der skaber bevægelsesglæde, styrker deres selvværd og skaber grundlaget for et godt liv. Med Jump4fun får børnene øjnene op for, at det faktisk kan være sjovt at få sved på panden, og fordi vi har fokus på kost, motion, livsstil og fællesskab, gør det en stor forskel for dem og deres familier”, siger Bruno L. Hansen, der er bestyrelsesformand i DGI Midt- og Vestsjælland.

Et nyt tilbud i den eksisterende indsats
I Brøndby Kommune arbejder man allerede med sundhedsstrategier, der fokuserer på rammerne for et sundt hverdagsliv. Kommunen har netop vedtaget en ny strategi ”Brøndby 2030”, hvor ”Mere idræt, sport og bevægelse hele livet” er ét af de fem fokusområder. Jump4fun-projektet indgår lige præcis i det fokusområde – og med det nye samarbejde, er det nu muligt at tilbyde flere hold til børn og unge, som endnu ikke har fundet glæden ved at bevæge sig.

”Det er rigtig positivt, at to foreninger er gået sammen om at tilbyde aktiviteter til børn og unge i Brøndby, der er overvægtige eller ikke bevæger sig nok. I Brøndby Kommune ønsker vi, at alle børn og unge skal have mulighed for at blive en del af foreningernes fællesskaber. Det er dette samarbejde blandt andet med til at realisere”, siger Michael Buch Barnes, der er formand for Idræts- og Fritidsudvalget i Brøndby Kommune.

Et stærkt lokalt samarbejde

Brøndbyernes IF var ikke i tvivl om, at klubben gerne ville tilbyde et Jump4fun-hold. Her glæder klubben sig nu til samarbejdet med Svømmeklubben Vest Brøndby.

” Brøndbyernes IF er i den store offentlighed kendt for det bedste herrehold, der spiller i Superligaen, og det bedste kvindehold, der spiller i Kvindeligaen. Men vi er langt mere end det. Den overvejende del af vores medlemmer er børn og unge, der spiller fodbold for at have det sjovt og gennem fodbolden få sociale netværk, der kan følge dem hele livet. Vi er en forening, hvor der er plads til alle. Derfor er det også naturligt for os at tage del i de opgaver, der ligger i lokalområdet gennem foreningsarbejdet. Vi håber, at vi sammen med Svømmeklubben Vest Brøndby kan hjælpe flere børn og unge ind i foreningslivet, så de kan få del i de glæder, der findes her”, siger Sten Lerche, der er næstformand i Brøndbyernes IF.

Siden 2014 har 1400 børn været med i Jump4fun-hold i idrætsforeninger i hele landet. Og effekten er ikke til at tage fejl af, de er blevet mere fysisk aktive, har fundet glæden ved at bevæge sig og er blevet en del af et træningsfællesskab.

Jump4fun er udviklet i et samarbejde mellem DGI, Julemærkefonden og overvægtsambulatoriet på Nordsjællands Hospitals børne- og ungeafdeling. Se mere på www.dgi.dk/jump4fun

For mere information

Projektkonsulent i DGI, Nina Bach Jørgensen, tlf. 79 40 48 27

Foreningskonsulent i Brøndby Kommune, Louise Holm, tlf. 61 38 42 06

Kontaktperson i Brøndbyernes IF, Helle Tinning, tlf. 50 45 49 83

Kontaktperson i Svømmeklubben Vest Brøndby, Caroline Lindborg, tlf. 29 46 50 83