1,3 mio til Jump4fun i DGI Storstrømmen

Med 1,3 millioner kroner i ryggen skal DGI Storstrømmen lave idrætsfællesskaber for overvægtige børn i Vordingborg og Guldborgsund

Næsten 24% af alle børn mellem 6 og 13 år i Vordingborg Kommune og Guldborgsund Kommune er overvægtige. Det er alt for mange, og med 1,3 millioner kroner i ryggen, som er doneret af Trygfonden, går de to kommuner nu sammen med DGI Storstrømmen for at vende den udvikling.

DGI Storstrømmen har sammen med Guldborgsund Kommune og Vordingborg Kommune nemlig fået en bevilling fra Trygfonden til projektet ”Jump4fun i Storstrømmen”. Samarbejdspartnerne vil i tæt relation med det lokale foreningsliv de næste tre år skabe flere inkluderende foreningstilbud til børn med overvægtsproblematikker og sikre, at børnene finder vej til holdene.

Jump4Fun – et afprøvet koncept
DGI Storstrømmen og de to kommuner har sammen valgt, at der tages afsæt i DGI’s eget Jump4Fun-koncept. Her bliver trænerne klædt på til at arbejde med de vanskeligheder, som børn og unge med overvægt kan have, og instruktørerne lægger særligt fokus på motivation, selvtillid, kropsbevidsthed og motorik, og så er det allerede i brug med stor succes mange andre steder i landet.

”Jump4Fun i Storstrømmen bygger på et koncept, der allerede kører med stor succes i andre dele af landet. Faktisk kan flere end 720 børn allerede gå til Jump4Fun i 21 af landets kommuner, og vi er sikre på, at det også bliver en succes i både Vordingborg og Guldborgsund,” fortæller DGI Storstrømmens bestyrelsesformand Henrik Holmer. 

Samtidig glæder han sig også over, at midlerne fra Trygfonden gør det muligt at fremtidssikre indsatsen og klæde alle de lokale aktører på.

”Projektet gør os i stand til at udvikle et tæt samarbejde, hvor vi sammen med kommunerne kan sikre, at vi kommer i kontakt med de her børn, og at foreningerne er klar med tilbud, der sikrer bevægelse for børnene længere ud i fremtiden end de tre år, som projektet varer.”


Og ude i kommunerne glæder de sig også til, at de snart kan tilbyde et velafprøvet idrætstilbud til nogle af deres yngste borgere.

”I Guldborgsund er vi optaget af, at alle børn og unge får mulighed for at deltage i det fællesskab som en fritidsaktivitet kan give. Med Jump4Fun får endnu flere børn og unge muligheden for at opleve det. Derfor er jeg meget glad for, at tilbuddet nu bliver en realitet her i Kommunen,”

Udvalgsformand Martin Lohse.

Han bakkes op af Mette Høgh Christiansen, formand for Sundhed, Senior og Ældreudvalget i Vordingborg Kommune, der også er glad for tilbuddet og et stærkt samarbejde med DGI Storstrømmen. 

”Vi glæder os meget over muligheden for at kunne tilbyde et velafprøvet tilbud til børn og unge med overvægt. Fællesskab og bevægelsesglæde er vigtige dele af børns trivsel, og begge dele har en stor betydning for deres lyst til at bevæge sig fremover,” siger Mette Høgh Christiansen. 

Ikke muligt uden midler fra Trygfonden
Det er som sagt Trygfonden, der har doneret de 1.331.000 kroner, så projektet kan komme i gang. Havde det ikke været for dem, så var projektet formentlig ikke blevet en realitet.

”Vi er enormt taknemmelige for, at Trygfonden har valgt at støtte op om det her projekt. Det er enormt positivt, at de også ser en så stor værdi i at støtte op om de her unge mennesker og folkesundheden generelt. Projektet havde ikke kunnet lade sig gøre uden denne flotte donation fra Trygfonden,” slår bestyrelsesformand for DGI Storstrømmen, Henrik Holmer, fast.

For yderligere info, kontakt DGI Storstrømmen kommunikationskonsulent Jimmy Langelund på telefon 42430862 eller e-mail jl@dgi.dk