Holstebro Byløb - et mangfoldigt løb med plads til alle

I Holstebro Byløb 2018 deltog intet mindre end 457 løbere fra nær og fjern. Et løb med plads til alle, og hvor mangfoldigheden favner både erfarne og nye løbere, overraskelser og målsætninger.

Mange løbere lagde vejen forbi Holstebro Byløb søndag d.25.februar. Alle med hver deres mål eller ønske for dagen. Vi har talt med fire af løbets deltagere for at høre om deres oplevelse.

Fra 8,4 km til 21 km

Henrik Strange Brok fra Houlkær Løb & Motion/Vexa ved Viborg tog til løbet med sine klubkammerater for at teste formen af inden det kommende DM i Middelfart, hvor han skulle løbe 10 km. Planen var derfor at løbe 8,4 km til byløbet, men alt var udsolgt på både 8,4 km og 4,2 km. Planen måtte derfor ændres til et startnummer til halvmaraton-distancen.

”Når nu jeg ikke kunne løbe det planlagte løb, besluttede jeg at løbe de to første runder på halvmaraton-distancen i det tempo, jeg ville have løbet 8,4 km. Men efter de to runder gik jeg ikke død og fortsatte, og det endte jo meget godt,” fortalte Henrik S. Brok, der overraskede sig selv og klubkammeraterne med at stå øverst på podiet på distancen.

Jeg havde en forventning om at slutte i top fire, men det er en svær rute, fordi man løber igennem et varmt center, ned af bakke og der er sving som sænker ens tempo. Så jeg er overrasket over, at jeg løb så hurtigt og vandt

Henrik S. Brok

Henrik S. Brok løb halvmaraton i tiden 1t. 14 min. 44 sek.

At løbe i stilhed kan være en stor oplevelse

Horsens-løberen Laurids Christiansen elsker at løbe, særligt maraton, og han har ikke lyst til at sidde i sofaen hele vinteren. Derfor har han deltaget i flere maraton henover vinteren, senest Holstebro Byløb. Laurids Christiansen er døv og bruger tegnsprog hver dag, men til byløbet var der ikke nogle, der kunne tegnsprog. Heldigvis kunne meget klares med fagter, mimik og pegen.

”Det var vigtigt for mig at komme i god tid inden start, så jeg kunne gøre det klart for arrangørerne, at jeg er døv. Så vidste de, at de skulle være opmærksomme på mig, hvis der var vigtig løbsinfo,” fortalte Laurids Christiansen.

Laurids Christiansen havde set byløbet i løbskalenderen på www.motionsløb.dk, og da han havde familie i nærheden var det oplagt at tage et smut til Holstebro for en ny løbsoplevelse, og efter løbet var det en stolt og tilfreds løber, der havde sat ny personlig rekord.

”Jeg nød at løbe ruten i Holstebro by, og det var en god oplevelse at løbe forbi de mange mennesker, der stod og klappede og heppede på os løbere. Det gjorde mig glad og gav mig ekstra energi til de 10 omgange, hvor jeg kom i mål med ny personlig rekord,” fortalte en glad Laurids Christiansen.

Laurids Christiansen løb de 42 km på 3t. 24 min. 29 sek.

Moralsk opbakning gjorde forskellen

Der var også flere deltagere, der deltog i Holstebro Byløb for første gang. En af dem var Magnus Skou, elev på Lomborg Idrætsefterskole, og han skulle løbe sit første halvmarathon sammen med en kammerat fra skolen. Men efter de første tre runder og cirka 12 km begyndte Magnus Skou at blive dårlig og måtte skiftevis gå og løbe, hvorefter han mødte Jette Poulsen, der tilbød at løbe resten af distancen sammen med ham.

Jeg synes, det er fedt at løbe, men det var ikke min dag til byløbet. Heldigvis fik jeg god moralsk opbakning af Jette, som opfordrede mig til at blive ved, og jeg er rigtig glad for, jeg fik taget mig sammen og løb det sidste stykke

Magnus Skou

Jette Poulsen var glad for at kunne støtte Magnus Skou på de resterende 9 km af distancen. Hun deltog også i Holstebro Byløb i 2017, men i år var det som runner. Som runner er man med i et ambassadørkorps, der har til opgave at sprede glæde og motivation undervejs i løb.

”Jeg havde netop talt med nogle af de runners, jeg løb med, at folk løb godt den dag, og så fik jeg øje på Magnus, der så ud til at have lidt problemer. Vi slog følgeskab og med lidt opmuntring og druesukker, kom vi i mål. Det var en fed oplevelse at kunne hjælpe, og jeg var helt høj bagefter, for det er jo netop derfor, vi er med som runners,” sagde Jette Poulsen.

Både Magnus Skou og Jette Poulsen brugte løbet til at træne mod fremtidige mål. Magnus Skou håber at kunne løbe marathon i København senere på året sammen med løbekammerater fra efterskolen, mens løbet talte med i Jette Poulsens statistik mod at nå Klub100 i halvmarathon.

Magnus Skou og Jette Poulsen løb halvmarathon i tiden 2t. 17min. 51sek.