Familieidræt i Ulfborg gør motion og aftensmad til en hyggelig og nem oplevelse

Gennem projektet Familie-Fællesskab-Fritid har syv familier i Ulfborg fået masser af motion, samvær med familier på tværs og sund kost. Projektet har kørt over 18 uger og fortsætter snart i Holstebro, hvor nye familier får samme oplevelser.

I mange familier er der et ønske om at få mere tid sammen, men det kan være svært, når arbejde, fritidsaktiviteter, indkøb, madlavning og så videre skal gå op i en højere helhed. Sådan var det også for familien Bak Winther, og da mor Nanna læste et opslag omkring Familie-Fællesskab-Fritid i skoleport på børnenes skole, så hun muligheden for, at hele familien kunne lave noget aktivt sammen.

”Jeg havde lyst til at gå til en aktivitet, og det måtte gerne være sammen med min mand og pigerne. Men det er svært at finde en aktivitet, som hele familien kan gå til sammen, så da jeg læste om dette projekt, blev jeg nysgerrig, og heldigvis var resten af familien klar på at prøve det, ” siger Nanna Bak Winther, der foruden Nanna består af far Henning og pigerne Anna på 8 år og Lise på 6 år.

Omdrejningspunktet i projektet Familie-Fællesskab-Fritid er nemlig, at hele familien kan deltage i aktiviteterne, så både børn og forældre kan få inspiration til mere bevægelse i hverdagen og forhåbentlig finde en idrætsgren i det lokale foreningsliv, de har lyst til at gå til.

Fællesspisning gjorde det nemt og hyggeligt

Gennem projektet Familie-Fællesskab-Fritid har DGI Vestjylland og Holstebro Kommune med støtte fra Sundhedsstyrelsen tilbudt gratis aktiviteter for børnefamilierne, og efter hver træning blev der serveret et sundt aftensmåltid for alle familierne.

Det havde stor betydning for os, at der var fællesspisning, og at maden var klar efter træning.

Henning Bak Winther

”Det havde stor betydning for os, at der var fællesspisning, og at maden var klar efter træning. Med to børn på 6 og 8 år ville der ikke have været tid til både at dyrke idræt sammen med dem og samtidig have aftensmaden klar bagefter, ” fortæller Henning Bak Winther.

Fællesspisningen var derfor noget, som særligt forældrene i familien Bak Winther så frem til, da det gjorde det hele meget nemmere, og samtidig gik snakken hen over bordet med de andre familier.

Instruktørerne skaber en god stemning

Aktiviteterne til træningerne var af stor variation, og familien Bak Winther prøvede blandt andet karate, svømning, tennis og badminton. Alle familier fik stor ros af karateinstruktør Tanja Kjær, selvom det var en af de aktiviteter, der var ny for de fleste.

Jeg gjorde meget ud af, at træningen skulle være i børnehøjde, og at der var fokus på, at alle fik en god oplevelse og relation til hinanden.

Tanja Kjær, karateinstruktør

”Det har været en fantastisk oplevelse at være med til at introducere karatesporten for familierne i projektet,” fortæller Tanja Kjær og fortsætter:

”Alle gjorde det rigtig godt, og det var tydeligt at se, at de var blevet bedre fra første til anden træning, ” siger Tanja Kjær, der har været frivillig karateinstruktør de sidste 8 år og dyrket karate i 13 år.

For familien Bak Winther var det sjovt at prøve karate, men børnene i familien syntes nu mest om, når der var fælles lege og konkurrencer, hvor de kunne hygge sig med mor og far.

Vi ville helt sikkert deltage i sådan et projekt igen, hvis det blev muligt.

Nanna Bak Winther

”Det har været virkelig sjovt at prøve karate og de mange andre aktiviteter. Vi har været meget glade for alle instruktørerne, de var meget engagerede, energiske og gik all in, og vi ville helt sikkert deltage i sådan et projekt igen, hvis det blev muligt,” slutter Nanna Bak Winther af.

Projektet har tidligere kørt i Vinderup og nu også i Ulfborg. Næste – og sidste del – af projektet vil foregå i Holstebro, hvor 12 familier allerede har tilmeldt sig forløbet, og flere familier står på venteliste. Aktiviteterne kører fra starten af marts og 18 uger frem på Idrætscenter Vest.