Esportcentret i Skjern fordobler medlemstallet på seks måneder

Esport er en populær sport at gå til. På de første seks måneder af Esportcentret i Skjerns levetid har det mere end fordoblet dets medlemmer, og der er stor efterspørgsel på oprettelse af flere hold.

Det strømmer ind med tilmeldingerne til at spille CS eller LOL i Esportcentret i Skjern.

På seks måneder er centrets medlemmer vokset fra 30 til 73, og der er træning alle hverdagsaftener.

I Esportcentret kan man enten spille League of Legends (LOL) eller Counter Strike (CS). CS er det mest populære, og her er alle 60 pladser fuldt bookede, mens der er syv ledige pladser tilbage i LOL. Flere gange om ugen henvender gamere og forældre til gamere sig for at høre, om der er ledige pladser på træningsholdene.

”Da vi åbnede op for tilmelding til sæsonstart i januar blev pladserne revet væk. Så folk må have sidder og ventet på, at tilmeldingen åbnede. Det er jo et luksusproblem, og vi er meget glade for, at centret og dets udstyr bliver brugt,” fortæller Idrætskonsulent ved DGI Vestjylland Ole Schmidt.

Gamerne lærer at lægge taktik

En typisk træning i Skjern Esportcenter varer halvanden time med 10 gamere, der spiller på to hold, og her har instruktørerne forskellige temaer for træningen – på samme måde som til en håndbold- eller fodboldtræning.

Til træning snakker vi altid om, hvad formålet er med de øvelser, vi skal træne, og hvad det giver deres spil på sigt. Der findes blandt andet forskellige værkstedsmaps, man kan downloade og øve i, det kan også være, vi har aim-træning, hvor gamerne skyder 100 bots på tid, og så noterer vi deres bedste tid hver gang, så de selv kan se fremgangen,” fortæller Esportinstruktør Morten Holm.

Inden en kamp går i gang snakker holdene taktik, og når en kamp er slut, går spillerne ind i et tilstødende lokale, hvor de gennemgår kampen, der er optaget.

Efter en kamp taler vi om, hvad de gjorde godt og mindre godt. Så afspiller vi nogle sekvenser fra kampen på storskærm, så gamerne kan se, hvad de kan gøre bedre næste gang og lære af deres erfaringer, nøjagtig som hvis de havde spillet en håndboldkamp

Esportinstruktør Morten Holm

Flere af gamerne går også til håndbold, fodbold eller lignende foruden Esport i deres fritid og får meget ud af den taktiske træning.

Træningerne giver fællesskab og udvikling

Ole Schmidt betegner Esportcentret som et kraftcenter, hvor lokale foreninger og klubber kan komme og afprøve, om Esport er noget for deres forening, inden de investerer i dyrt udstyr. Det har Tarm Badmintonklub blandt andet gjort, og det benytter flere af klubbens medlemmer sig af, blandt andet Hiro, 12 år og Lasse, 13 år. De spiller begge CS, og de har en klar målsætning.

”Vi vil være professionelle,” fortæller de begge i munden på hinanden. Drengene er glade for, at de nu har mulighed for at gå til Esport, for det giver dem både et fællesskab og udvikler deres spil.

”Det er rigtig godt at have nogle danske instruktører, for hvis jeg spillede det hjemme, ville der blive talt russisk og mange andre sprog, jeg ikke forstår. Instruktørerne er også gode til at hjælpe, så jeg forbedrer mit spil,” siger Lasse, mens Hiro tilføjer:

”Det er også godt at have nogle at fejre sejrene med”, siger Hiro.

Ifølge Esportinstruktør og daglig leder af Esportcentret Morten Holm får gamerne meget ud af at sidde fysisk sammen. Det giver dem et fællesskab, nye venskaber, og de hjælper hinanden med at udvikle deres spil.

”Som instruktør er jeg også meget opmærksom på, at gamerne taler pænt og afdæmpet til hinanden. Det er klart, at stemningen kan blive højlydt, men de skal også lære at begå sig i et fællesskab, og så er det bare fedt at være sammen med en flok unge mennesker, der brænder for Esport,” siger Morten Holm.

Esportcentret ligger i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter i Hansen Larsens huset og er blevet til ved støtte af Skjern Bank, Hansen Larsen, Ildsjælehuset og DGI Vestjylland.