Funktionel træning, esport og fællesskab

Før denne sæson havde Tjæreborg ikke et esportstilbud til unge, det har de nu og tilbuddet har været en succes. Holdet er fyldt op med 16 drenge på 12-14 år, der både får træning i CS GO samt mental og fysisk træning.

Da Cathrin Rasmussen’s søn ønskede at spille CS (red. Counter-Strike) i en esport-forening, var hendes eneste krav, at det ikke måtte stå alene. Det var vigtigt for hende, at der fulgte fysisk træning og fællesskab med.

Et hold som dette fandtes ikke i Tjæreborg, hvilket ikke var en hindring for Cathrin, så måtte hun selv i gang. Derfor tog hun kontakt til eSport Esbjerg, der var helt med på ideen om at samarbejde. De faciliterer esport-træningen i Esbjerg for de unge to gange i ugen.

Sammen med trænerteamet sammensætter Cathrin de fysiske træningspas, hvor der både er funktionel og cirkel træning samt mental coaching for de unge i Tjæreborg Gymnastikforening. De er tre i teamet, som supplerer hinanden godt og har hver deres forcer i træningen med drengene.

Der skal være et hold for dem, som ikke gider spille fodbold, men gerne vil være aktive og opleve fællesskabet i foreningslivet.

Cathrin Rasmussen, bestyrelsesmedlem og instruktør i Tjæreborg GF

Holdet blev fyldt op med det samme og da Cathrin spørger ud i salen, hvad de synes, der er det bedste ved at gå på holdet er, så svarer de: Fællesskabet, det er sjovt, alt, air track og at, de er blevet bedre til CS. Så det er uden tvivl et hold, som Tjæreborg Gymnastikforening kan være stolte af.

Flødeboller giver ro

Der er gang i den til dagens fysiske træning. Efter fælles opvarmning spiller de høvdingebold og et reaktionsspil. Hverken mund eller ben står meget stille under træningen, der er gang i disse drenge og de er tydeligt glade for at være med.Mental udfordring med flødeboller som gevinstMental udfordring med flødeboller som gevinst

Den fysiske træning slutter af med en mental udfordring. Alle drenge skal stå stille uden at sige noget i tre minutter, hvis de kan det, så må de få flødebollen, der står foran dem. Og kan de sidde stille i yderligere tre minutter, så må de få to flødeboller.

Da Cathrins fløjte lyder og udfordringen starter er der stille, meget stille – alle 16 drenge står musestille og siger ikke en lyd. Da de seks minutter er gået i stilhed har alle 16 drenge gennemført. Veltilfredse kan de efterfølgende spise deres to flødeboller og dagens træning er slut.

Den mentale træning er vigtig

Ingen er bedre end det svageste led og nu hvor drengene skal spille i fællesskab, kræver det også fokus på det mentale. Mental træner Johny Gammelgaard kører processen med drengene omkring deres mentale træning, han arbejder til dagligt som coach for større virksomheder og voksne sportsudøvere.

Det er meget spændende for mig at arbejde med disse unge esport-drenge og det er vigtigt, at de ved, hvordan de skal reagere, når klappen går ned eller de taber.

Johny Gammelgaard, mental træner

Mental træner Johny GammelgaardMental træner Johny GammelgaardJohny holder samtalerne på tomandshånd, og drengene har taget godt imod ham. Han har introduceret to bamser for dem, der symboliserer henholdsvis den gode og den dårlige reaktion. Det er en håndgribelig måde for drengene at håndtere den mentale træning, og de bliver bedre til at håndtere de situationer, som opstår når de spiller CS.

Det har været vigtigt for Cathrin, at dette hold blev et sammenspil mellem esport-, den funktionelle og den mentale træning. ”Jeg ved, at alle de her drenge er mega gode til CS, men det er også vigtigt, at de kan fungere på et hold, hvor de skal kunne samarbejde med hinanden.” Tidligere sad de meget derhjemme og spillede, mens de nu nyder både fællesskabet og det at blive bedre til spillet sammen.