Bredballe IF Esport vinder DGI Sydøstjyllands idrætspris 2018

Bredballe IF Esport er et lysende eksempel på det store potentiale, der er i at få unge gamere til også at være fysisk aktive. Tirsdag den 20. november blev den kun seks måneder gamle esportsafdeling hyldet med DGI Sydøstjyllands idrætspris for det store arbejde.

Fra venstre: Formand for Bredballe IF Niels Erik Rasmussen og medstifter af esportsafdelingen Erik Børsting

Det er gået stærkt i Bredballe. Meget stærkt. Små seks måneder efter esportsafdelingen så dagens lys, kan den bryste sig af 70 betalende medlemmer, en lang venteliste og nu også DGI Sydøstjyllands Idrætspris 2018.

Vi er meget begejstrede over at blive tildelt prisen. Det har skabt en virkelig fantastisk stemning, fordi vi har knoklet så hårdt her det sidste halve år. At der bliver sat pris på det arbejde, og at det bliver anerkendt og belønnet, det er bare super fedt,” siger Jesper Hyldebrandt, formand i Bredballe IF Esport.

DGI Sydøstjyllands idrætspris uddeles hvert år, og med anerkendelsen følger en præmie på 10.000 kr. En præmie, som foreningen kan bruge på at skabe endnu bedre forhold for medlemmer og frivillige. Valget faldt på Bredballe IF Esport fordi de tænker bevægelse, fællesskab og sundhed ind i træningen og har gjort en særlig indsats for at skabe et tilbud til en helt ny målgruppe.

”Bredballe IF Esport har fra starten formået at skabe sammenhæng mellem den flerstrengede forening, fællesskabet og så det “nye” barn i klassen esport,” lyder det fra Dan Skjerning, formand i DGI Sydøstjylland.

Hvis man kunne være kritisk overfor om computerspil kan have betydning og værdi i idræt, bevægelse og fællesskaber, så bliver kritikken gjort til skamme i Bredballe. De knokler på og inkluderer i stort omfang.

Dan Skjerning, formand for DGI Sydøstjylland

Startede fra nul

Esportsafdelingen er på kort tid lykkes med at engagere og uddanne frivillige til trænerrollen, rejse midler til indkøb af computere, og er i dag i stand til at tilbyde seriøs træning, der gør det attraktivt for unge gamere at blive en del af den voksende forening.

Fra starten af maj måned, var de unge hurtige til at melde sig til og udtrykke interesse for at blive en del af det nye fællesskab. Derimod var forældrene noget mere skeptiske over, at deres børn nu skulle bruge endnu mere tid foran skærmen.

”Forældrene føler jo allerede, at deres børn spiller rigeligt, så vi har gjort meget ud af at fortælle, at de unge også er fysisk aktive, og spiller stikbold eller andet til træningen. Vi fortæller også, at vi bruger meget tid på strategi, evaluering og kommunikation, så de unge gamere udvikler sig, og netop ikke sidder og gør det samme som hjemme på værelset,” siger Jesper Hyldebrandt.

Ud af værelset og ind i foreningen

Esport bliver i stadig større grad dyrket i foreninger. På trods af, at mange børn og unge ofte har det rigtige udstyr i hjemmet, er der en stor fremgang i medlemstallet landet over. I Sydøstjylland fandt 132 nye medlemmer vej til foreningerne i 2017, og selvom de endelige tal for 2018 ikke er opgjort endnu, er der ikke tvivl om, at medlemstallet har fået endnu et nøk opad. Der er i dag hele 16 esportsforeninger i området, og mange andre foreninger overvejer om de skal tilbyde esport.

Ifølge Jesper Hyldebrandt er udviklingen et tydeligt tegn på, at de unge søger det fællesskab, der er i foreningerne.

”Det er bare så meget federe at sidde sammen med andre. På den måde er der jo ikke forskel på nu og det vi gjorde for 20 år siden. Det gode i dag er, at vi har computerne i foreningen, og de unge skal ikke transportere deres tunge udstyr, som vi selv skulle dengang,” siger Jesper Hyldebrandt.

I 2019 får Bredballe IF Esport fem nye gamer-computere. Det betyder, at der bliver plads til 50 nye medlemmer i foreningen.