Se og føl – nogle gange er direkte erfaringer bare bedre

Nogle unge lærer bedst ved at se og føle tingene - og ved at blive guidet og oplært på baggrund af deres direkte erfaringer.

EGU er en forkortelse for erhvervsgrunduddannelse og henvender sig til de unge, der har mest mod på at være ude på en arbejdsplads og få direkte erfaringer i stedet for at sidde på skolebænken. Størstedelen af uddannelsen foregår i praktikforløb på én eller flere arbejdspladser.

DGI har samarbejdet med EGU København gennem de sidste 4 år, og har haft over 120 elever, bl.a. fra Amager, Nordvest, Nørrebro, Østerbro, Dragør og Sydvest, gennem deres legeinstruktøruddannelse, som er målrettet eleverne på EGU indenfor daginstitutioner og lignende. Uddannelsens indhold har stor brugbarhed for eleverne, som de let og direkte kan bruge i hverdagen på deres praktikplads.

DGI’s uddannelse har til formål at ruste kursisterne til at kunne igangsætte, styre og gennemføre fysiske aktiviteter, lege og bringe mere idræt, leg og bevægelse ind i børnenes hverdag. Uddannelsen giver eleverne flere kompetencer og et mere positivt selvsyn. Alt sammen noget de bringer med sig og videre til deres praktiksted og eventuelt efterfølgende job.

EGU København er rigtig glade for samarbejdet med DGI, da de rummer den meget forskellige målgruppe som EGU repræsenterer. Og at indholdet er praksisnært, og er umildbart anvendelig i dagligdagen for vores elever”, udtaler Jens Thomsen, Vejleder og Underviser ved EGU.

Britt Reymann Blum, Konsulent i DGI Storkøbenhavn udtaler, ”Målgruppen har en særlig udfordring med at komme gennem uddannelser og ind på arbejdsmarkedet. De unge har en mere legende tilgang til tilværelsen, hvilket vi synliggør og udvikler til en kompetence for kursisten gennem uddannelsen, legeinstruktør”. Underviser, Kitt Frøling, uddyber yderligere, ”Den bagvedliggende ide er at eleverne, der gennemfører legeinstruktøruddannelsen, får en succesoplevelse og oplever en tro på sig selv og egne evner”.

4 af de unge EGU’er er fornyeligt blevet ansat som timelønnede medarbejdere i bevægelseskorpset København. Kursist og nu ansat i Bevægelseskorpset København, Nicklas, fortæller arbejdet er meget givtigt, hyggeligt, sjovt og at det falder naturligt for ham og er godt tilfreds med sin ansættelse og ser frem til de kommende legeinstruktøropgaver.  

I slutningen af 2017 underskrives en ny kontrakt mellem EGU og DGI, hvilket betyder at det positive samarbejde forsætter i 2018 og 2019 bl.a. til glæde for nye EGU’ere, daginstitutioner m.fl. og dermed forlænges muligheden for de unge kan finde ind på arbejdsmarkedet.

 

Fakta om Legeinstruktøruddannelsen:

Årligt kommer ca. 50 kursister fra målgruppen gennem legeinstruktørforløbet, hvoraf 75 % gennemfører.

Eleverne selv er positive i forhold til hvad de får ud af kurset. 90% af eleverne føler både at de lære noget og vil gerne anbefale kurset videre til andre. Yderligere er mere end 70% af eleverne overordnet tilfredse med kurset som helhed.

Fakta om EGU:
Uddannelsen henvender sig til unge, som ikke p.t. er klar til anden ungdomsuddannelse, og som ikke er på arbejdsmarkedet. 

Formålet med uddannelsen er, at den unge opnår personlige, sociale og faglige kompetencer, der kan føre til job eller fortsat uddannelse.

Efter en afsluttet EGU kan den unge enten begynde i job eller fortsætte sin uddannelse på eksempelvis en erhvervsskole, hvis man opfylder adgangskravene til uddannelsen eller har en læreplads.