Orden i Bov IF's svømmeskole

Et nyt opbevaringsskab til svømmeskolens rekvisitter stod højt på ønskelisten hos trænerne i Bov IF Svømning. Nu er skabet indkøbt ved hjælp af midler fra Lokalforeningspuljen.

Ved efterårets uddeling af DGI Sønderjyllands Lokalforeningspulje blev der tildelt 5.000 kr. til Bov IF Svømning. 

Pengene skulle bruges til at indkøbe nyt opbevaringsskab og -vogn, så der kom orden i svømmeskolens rekvisitter:

"Tusinde tak for, at Bov IF Svømnings ansøgning er blevet tilgodeset. Det er vi super stolte og glade for. Vi synes selv, at vi har fået god orden på rekvisitterne efter opbevaringsskabet er sat op og at det er nemt at finde de ting, der nu skal bruges i undervisningen" udtaler Rikke Larsen, formand i Bov IF Svømning. 

En populær svømmeskole

I Bov IF Svømning er mere end 300 børn medlemmer i foreningen. De er også den første svømmeforening i Danmark til at tilbyde svømmeundervisning med et udenlandsk kvalitetsmærke: 

"Vores svømmeskole er meget populær, vi underviser efter EasySwim metoden, hvor vi fra januar 2018 begyndte at undervise efter en ny form for svømmeundervisning for de små svømmere. Det er en international anerkendt undervisningsmetode udviklet i Holland og har vist stor succes. Visionen med denne metode er at lære at svømme ikke kun SKAL være sjovt og nemt, men også KAN være sjovt og nemt" fortæller formand Rikke Larsen. 

En undervisningstime i Bov IF Svømning er afstemt på den måde, som mindre børn lærer på, både motorisk og pædagogisk set. Det er børnepædagogik på højt niveau og på alle områder.

Der bliver spillet ind på børnenes naturlige nysgerrighed og trang til at lære nyt og at mindre børn lærer ved at erfare og afprøve. Ved at inddrage børnene, motiveres de og gøres til herre over egen læringsproces, mens de lærer alt om stilarterne og survival i dybt vand.

Opbevaringsskab_bov if.jpg

Opbevaringsskabet- og vognen der nu holder styr på rekvisitterne. Privatfoto.

Børnene starter undervisningen på dybt vand. Der er designet en speciel svømmevest til de små svømmere, som gør at børnene føler sig sikre, mens de samtidig bevarer fri bevægelighed. Der arbejdes i små grupper, hvor de lærer bl.a. betydningsfulde survival og stilart øvelser.

Til undervisningen skal der bruges en del redskaber, svømmeveste, våddragter osv. Derfor kan støtten fra Lokalforeningspuljen være med til at sikre klubbens fortsatte udvikling af dette koncept med orden i udstyr og rekvisitter.

Alle medlemsforeninger under DGI Sønderjylland kan to gange om året (inden 1. marts og 1. september) søge om midler i Lokalforeningspuljen. 

Næste frist for ansøgning er 1. marts 2022