6.503 sønderjyske gymnaster skal på gulvet til DGI Forårsopvisninger

Corona har de sidste to år forhindret de traditionsrige forårsopvisninger i gymnastik. Men i år byder DGI Sønderjylland på 4 opvisninger.

Såvel i 2020 som i 2021 blev langt størstedelen af gymnastikkens forårsopvisninger aflyst, og mange tusinde gymnaster blev snydt for at vise det frem, som de havde arbejdet på hele sæsonen.

Men i de kommende måneder vil flere end 130.000 gymnaster fra foreninger, efterskoler og DGI’s landsdelshold sørge for, at der bliver fyldte haller til DGI’s forårsopvisninger i hele landet. 

Vi trænger til at dele glæden ved gymnastikken med en hel masse mennesker og mærke suset

Hanne Lene Haugaard, DGI Gymnastik

I DGI Sønderjylland er der i år 6.503 gymnaster, der skal på gulvet til DGI’s forårsopvisninger de næste tre weekender.

Formand for DGI Gymnastik, Hanne Lene Haugaard fra Haderslev, ser frem til, at forårsopvisningerne igen kan blive den kulmination på gymnastiksæsonen, som de har været i så mange år:

”Jeg kan slet ikke få armene ned over, at vi endelig igen kan mødes til forårsopvisningerne. For mange gymnaster er netop forårsopvisningerne de eneste muligheder, som de har for at vise det frem, som de har arbejdet hårdt med og øvet sig på i en lang sæson. Det er de blevet snydt for i de seneste to år, så jeg tør godt love, at der bliver masser af energi og glæde til opvisningerne,” siger Hanne Lene Haugaard.

DGI Sønderjylland holder forårsopvisninger fire steder i landsdelen:

  • Sønderborg d. 4.-6. marts i Humlehøjhallen, Stråbjergvej 1, 6400 Sønderborg
  • Aabenraa d. 11.-13. marts i Arena Aabenraa, Hjelmallé 3, 6200 Aabenraa
  • Haderslev d. 12.-13. marts i Haderslev Idrætscenter, Stadionvej 5, 6100 Haderslev
  • Tønder d. 18.-20. marts i Klosterhallerne, Idrætsvej 1, 6240 Løgumkloster

Over 12.000 publikummer 

Der forventes over 12.000 publikummer til de 4 sønderjyske opvisningsweekender, der arrangeres med de lokale gymnastik egne – og de mange publikummer kan godt skrue forventningerne i vejret:

”Vi er glade for, at så mange vil dele opvisningsdagene med os. Det trænger vi til. Vi trænger til at dele glæden ved gymnastikken med en hel masse mennesker og mærke suset og fællesskabet sammen med dem,” siger Hanne Lene Haugaard, og bringer samtidig en opfordring til de mange publikummer:

”Jeg håber, at publikum vil være med til at give den en skalle, bakke op og give gymnaster og instruktører en god oplevelse på gulvet. Det har været en sæson, der har budt på benspænd med lukkede haller og aflyste træningsdage, så der vil ske fejl. Men vi skal turde at fejle – også til opvisningerne - og jeg tør godt love, at alle gymnaster og instruktører gør deres bedste og vil bringe glæden ved bevægelse ud til hele landet,” slutter Hanne Lene Haugaard fra Vilstrup.