Nye cykler fylder lokaler og frister frivillige i BMI

Spritnye spinningcykler har pustet nyt liv i BMI Indoor Cycling og sikret både instruktører, frivillige og medlemmer i foreningen.

”De nye cykler har boostet vores medlemstal og frivillige i foreningen. Vi har fået cirka 25-30 nye medlemmer inden for den sidste måned, fået gamle deltagere tilbage og rekrutteret to nye instruktører til spinningholdene”.

Sådan lyder det fra Ditte Schultz Andersen, instruktør i Beder-Malling Idrætsforening (BMI), der er én af de mange seje frivillige og instruktører, der i efteråret søgte midler fra DIF og DGI’s foreningspulje. Det resulterede i 47.000 kroner, som i foreningen blev brugt på toptunede spinningcykler.

Topkvalitet sikrer topmotivation

Under corona-nedlukningerne oplevede BMI, som så mange andre foreninger, tilbagegang, så der var brug for nye tiltag for at udvikle og vækste i foreningen. Nu pynter splinternye spinningcykler i træningslokalet, og de har ifølge Ditte Schultz Andersen gavnet på flere måder.

”Udover stor deltagelse, giver cyklerne mulighed for at få adgang til, hvor langt man har cyklet, ens makspuls og andre motiverende data,” forklarer hun.

Det nye system gør desuden træningen mere visuel. Instruktørernes instrukser under træningen bliver vist på en storskærm, så deltagerne kan følge med i, hvilken aktivitetszone de skal befinde sig i, hvornår de skal rejse sig og hvad næste step i træningen er.

Nye ansigter på cykelturen

DIF og DGI's foreningspulje

Idrætsforeninger kan søge økonomisk støtte i DIF- og DGI’s foreningspulje, som hvert år uddeler ca. 44 mio. kr. 

  • Puljen har som mål at støtte hverdagens fællesskaber i idrætsforeningerne og skabe rum til udvikling.
  • Alle idrætsforeninger kan søge puljen, og der kan søges til et enkelt overordnet formål per ansøgning. Hver forening kan ikke få godkendt mere end en ansøgning i et kalenderår.
  • Foreninger med flere afdelinger, flerstrengede foreninger, har dog mulighed for at få godkendt en ansøgning per afdeling per år. Det samlede tildelte beløb til den enkelte flerstrengede forening kan dog som udgangspunkt ikke blive større end 300.000 kroner.

En af de nye instruktører og frivillige, der er hoppet med på cyklen i BMI, er Louise Weiss.

”Jeg er frivillig for at gøre noget godt for andre, bakke op om lokalsamfundet og for at give igen til de mange andre frivillige, der gør det muligt for blandt andet mine børn at dyrke motion i foreningen,” fortæller hun.

Louise Weiss håber, at deltagerne får sved på panden og øjnene op for de mange goder, der er ved spinning.

”Jeg håber, at deltagerne kommer til at svede og oplever, at spinning er sjovt og for alle. Du skal blot møde op og sætte dig på cyklen. Der er ikke så mange ting at skulle forholde sig til, som for eksempel i et fitnesscenter, eller når du starter til en ny sportsgren,” siger hun.

Fællesskab i fokus

At spinning er en sport for alle, er Ditte Schultz Andersen enig i. Derfor lægger hun meget vægt på foreningsfællesskabet.

”Jeg vil gerne skabe et miljø, hvor man er en del af et fællesskab. Både under træningen, men også efter træningen, når vi går ud i Café Klubånd og drikker en øl eller en kop kaffe,” siger hun.

Af den grund afholdte Ditte Schultz Andersen online spinningtræning for de interesserede, da coronaepidemien var på sit højeste. Her kunne medlemmerne få sin daglige motion og en følelse af sammenhold trods fysisk afstand.

Plads til flere på cykelsæderne

De nye cykler har tilført nyt liv og energi i foreningen, og BMI Indoor Cycling er nu i fuld gang med at afprøve en masse nye tiltag. Det er blandt andet tiltag såsom barselsspinning og spinning til rockmusik, så endnu flere kan få gavn af de nye cykler, få dyrket motion og blive en del af et træningsfællesskab.