Hverken regn eller slud kan stoppe TRX-træningen i Blovstrød

I Blovstrød er de blevet bidt af at træne udendørs TRX. Det hele startede som en nødløsning til træningen under coronanedlukningen, men grundet den store tilslutning har TRX Outdoor etableret sig som en selvstændig forening, der træner udenfor på trods af regn og frost.

Regnen siler ned tirsdag eftermiddag, og de mørke skyer har indfundet sig på himlen så langt øjet rækker. Selvom det våde vejr har forvandlet den grønne græsplæne til en sort mudderpøl, og mange kunne fristes til at blive indenfor, møder TRX Outdoor-medlemmerne op bag Blovstrødhallen og gør sig klar til dagens træning.

Det har de gjort siden 26. april sidste forår, hvor første træning løb af stablen. Det blev startskuddet til, at TRX Outdoor så dagens lys som forening med cirka 60 medlemmer, der spænder fra 15 år til 65 år.

Startede som nødtræning

Anja Mai, som er træner i det lokale fitnesscenter, fik sidste forår en ide til at vedligeholde træningen.

”Jeg skulle holde min træning i gang, men jeg syntes, det var kedeligt at træne alene. Så jeg prøvede at skrive til dem, jeg træner fast på mine hold, og spurgte, om de kunne have lyst til at træne udenfor. Og det var der rigtig mange, der havde, og så gik der en måned, så havde vi 6-8 hold om ugen,” fortæller hun.

Selvom fitnesscentrene åbnede igen i løbet af sommeren, var der stadig mange af deltagerne, som gerne ville fortsætte med at træne ude. Derfor gik de i gang med at undersøge, hvordan de kunne blive en forening, hvilket giver mulighed for at søge tilskud til faciliteter og få haltider. I løbet af efteråret blev TRX Outdoor derfor etableret som en selvstændig forening.

Bidt af udendørs træning

Til trods for at sommerens lune vejr blev erstattet af efterårets kulde, og at fitnesscentrene igen var åbne, så var medlemmerne blevet bidt af at træne udenfor.

”Jeg sidder på kontor hver dag, så det er bare fedt at komme ud og få noget luft i stedet for at gå ned i et indelukket fitnesscenter. Man fandt jo ud af, når man var herude, at det var ligegyldigt, om der er regnvejr. Når først du er i gang, så betyder det ikke noget,” fortæller Maria Pasbøl, der er medlem af TRX Outdoor.

Også Hanne Roed er blevet begejstret for TRX træningen. Hun har gået til træning i lang tid grundet en knæskade, så da hun hørte om træningstilbuddet under corona, sprang hun straks på.

”Jeg er blevet totalt bidt af det, så jeg kommer faktisk tre gange om ugen. Det er uanset, hvad vejret er. Vi har trænet heroppe i snevejr, mens der var hård frost. Det er bare en befrielse at komme herop, det er sjovt og fedt, og man kobler af fra hverdagen”.

TRX2.png

Fra Navy Seal til Blovstrød

TRX træningsformen blev udviklet af den amerikanske Navy Seal-soldat, Randy Hetrick, fordi han manglede en træningsmetode, når han var i felten. Siden har TRX spredt sig på verdensplan og oplevet stigende popularitet, hvilket der, ifølge TRX-træner Sisse Jacobsen, er en helt speciel grund til.

”Det der er rigtig godt ved TRX er, at alle kan være med uanset alder og træningsform. Man kan hele tiden regulere med de her stropper, hvor man står henne. Man kan øge belastningen, hvis man har brug for det, og man kan nemt tage belastningen af. Det kan man gøre bare med det ene redskab, samtidig med, at man kommer igennem hele kroppen,” fortæller Sisse Jacobsen, som selv startede med at træne på holdet, og siden har uddannet sig som TRX-træner.

Om TRX (Total Resistance Exercise)

Blev udviklet af den amerikanske Navy Seal-soldat Randy Hetrick

Alle øvelser foregår i en ophængt TRX-strop, hvor sværhedsgraden og intensiteten kan reguleres 

Træningen foregår med egen kropsvægt som modstand

TRX er en effektiv træning af hele kroppen med fokus på styrke og corestabilitet. 

Uformel stemning og plads til alle

Udover træningen og den friske luft, er det sociale aspekt også en vigtig ingrediens i tilslutningen til TRX Outdoor. Hanne Roed peger på, at atmosfæren på de små hold er vigtig for hendes træningsoplevelse.

”Jeg hænger også ved, fordi der er nogle supersøde mennesker. Vi griner enormt meget. Det er små hold, og derfor er det intimt på en anden måde, end hvis man står i en træningssal med 25 andre”.

 Maria Pasbøl tilslutter sig og supplerer:

”Hele stemningen herude er så uformel. Det er måske ikke alle, som har lyst til at gå i et fitnesscenter, fordi de ikke føler, de passer ind. Her er der plads til alle, og det har været vores formål.”