Vejledning skaber glæde og udvikling på LIUF’s gymnastikhold

Med nye øjne på træningen fra en DGI vejleder, har Lundergård Idræts- og Ungdomsforening (LIUF) højnet træningskvaliteten, fået nye ideer og skabt stor glæde på gymnastikholdet "De seje tøser".

”Vi vil gerne det bedste for vores gymnaster, og når man får tilbud om hjælp eller guidance, synes vi, det er dumt ikke at tage imod det og benytte sig af det." 

Sådan siger Jeanette Daugård, der til daglig er instruktør og bestyrelsesmedlem i Lundergård Idræts- og Ungdomsforening i Hjørring Kommune. Da hun startede som instruktør på holdet "de seje tøser", foreslog formanden at tage imod DGI's tilbud om vejledning, for at få nye øjne på træningen og udforske nye ideer. Det takkede Jeanette ja til.

Hvad er "Vejledning fra DGI"?

DGI Gymnastik tilbyder personlige vejledninger til dig, der er gymnastikinstruktør. Det betyder, at du kan få en vejleder ud for at overvære dine timer og få:

  • Konstruktiv og personlig feedback.
  • Input til øvelser, musik m.m. i undervisningen.
  • Input til, hvordan du opbygger indhold ift. gymnasternes niveau.
  • Inspiration til instruktørrollen.
  • Positiv sparring og gode råd.

”Vi forventede at få nogle gode råd, så jeg kunne brygge en god og givende træning sammen,” siger Jeanette. ”Det var mest det at få gode råd til at kunne arbejde videre med vores træning og det program, vi havde sammensat.”

DGI Vejledning er et koncept, som blev stablet på benene for at lette opkvalificering af instruktører i den enkelte forening - uden de behøves at tage afsted på et kursus. 

"Det opstod ud fra en efterspørgsel fra foreningerne, hvor ønsket var at tilbyde opkvalificering - men i vante rammer i foreningen, og hvor udgangspunktet er deres konkete hold og træning," siger Nikoline Elling, der er Gymnastikkonsulent i DGI Nordjylland. 

Til gavn for både instruktører - og gymnaster

Vejledningen fra DGI blev stablet på benene i løbet af kort tid i LUIF - og processen var nem og ligetil: 

"Vi sagde bare, hvornår vi havde træning, og så sendte DGI en instruktør ud. Inden træning snakkede vi sammen og gik rundt i redskabsrummet og så på, hvad vi havde. Så var hun med til timen, hvor hun observerede. Da vi var færdige, så snakkede vi igennem, hvad timen havde budt på, hvad vi kunne gøre anderledes, og vi fik gode råd. Det var rigtig nemt,” forklarer Jeanette Daugård, der også er begejstret for outputtet, der er kommet hele foreningen til gode: 

"Jeg synes, der er flere, der har fået gavn af vejledningen, både instruktører og gymnaster. Vi (instruktørerne) får nogle nye ideer og gode råd, mens børnene har det sjovt og lærer nogle nye ting."

Stimulerer sanserne på en anden måde

Fordelene for holdet "de seje tøser" inkluderer glade børn, stimulerede sanser og en styrket fællesskabsånd. 

"Vi stimulerer i dag deres sanser på nogle andre måder, fordi vi efter vejledningen, har tænkt det ind. Generelt har det tilført os nye ideer og forbedret træningskvaliteten," siger Jeanette Daugård. 

”Det gav så meget til det hold, og alle de gode ideer, som vi fik, deler vi  internt i foreningen, så det er med til at løfte os som instruktører - og som forening," siger Jeanette Daugård. 

Hun slutter af med at give en opfordring til andre gymnastikforeninger: 

"Man skal indse, at det ikke er fordi, man ikke selv er nytænkende og kreativ, men bruge vejledningen som en mulighed for at se det hele med andre øjne, udvikle sig og få en masse glade børn, som går til gymnastik. Så jeg synes helt klart, at man skal prøve det som forening,” slutter Jeanette Daugård.