Bredt samarbejde om DGI Sundhedsidræt i Jammerbugt
Jammerbugt Kommune har været blandt de fem første kommuner i landet, som sammen med DGI har testet og udviklet nye idrætstilbud, hvor instruktørerne er ekstra klædt på til at håndtere idræt for deltagere med visse gener og sygdomme. Tilbuddene kaldes DGI Sundhedsidræt. Resultaterne har været så gode, at samarbejdet nu udvides.
Hør mere på infomøde
DGI Nordjylland og Jammerbugt Kommune inviterer alle foreninger og interesserede instruktører til informationsmøde om DGI Sundhedsidræt d. 31. oktober 2017 i Sport- og Kulturcenter Brovst fra 17.00 til 19.00.
Bliv klogere på
- De fire træningskoncepter indenfor DGI Sundhedsidræt.
- Basis- og specialuddannelserne, herunder også kriterier for at blive instruktør.
- Hvad foreningerne og instruktørerne får ud af at udbyde DGI Sundhedsidrætshold.
- Hvilke borgere Jammerbugt Kommune vil henvise til et DGI Sundhedsidrætshold.
Udbredelsen af DGI Sundhedsidræt sker nu i en bred partnerskabsaftale mellem Folkeoplysningsudvalget, Kultur- og Fritidsafdelingen, Sundheds- og Arbejdsmarkedsafdelingen og DGI Nordjylland.
Vi vil i Folkeoplysningsudvalget gerne bidrage til, at eksempelvis borgere, som er kommet godt i gang med at træne i forbindelse med rehabilitering eller genoptræning i kommunen eller som har gået til rygbehandling hos den privatpraktiserende fysioterapeut, har gode muligheder for at træne videre bagefter i foreningsregi – og under trygge forhold, fortæller Inger Kristensen, formand for Folkeoplysningsudvalget. Hun påpeger, at andre selvfølgelig også er meget velkomne til at være med på holdene.
Formålet med samarbejdet er dels at tilbyde skræddersyede træningskoncepter til borgere, men vores vision er også, at foreningslivet skal spille endnu mere ind og bidrage til at holde borgerne sunde og rørige, end det allerede sker i dag, tilføjer udviklingschef Nöel Mignon. Han håber, at rigtig mange foreninger har lyst til at supplere deres idrætstilbud med DGI Sundhedsidræt, således at det bliver nogle tilbud, vi finder i alle hjørnerne af kommunen.
Gevinsterne ved at være aktiv i en forening er mange. – Det gavner både den fysiske, psykiske og sociale sundhed, supplerer fritidskonsulent Nadia Tind Pedersen, som snart går i gang med at kontakte foreningerne.
DGI Sundhedsidræt udbydes allerede nu i PGU Pandrup og DGI-Huset Aabybro, men alle foreninger i kommunen kan være med. For at blive certificeret DGI Sundhedsidrætsinstruktør, skal du deltage på DGI Sundhedsidræts 40 timers uddannelse, som bygger ovenpå minimum et års undervisningserfaring med holdaktiviteter og en relevant grunduddannelse, f.eks. fra gymnastik eller fitness.