På jagt efter fremtidens digitale forening

Der er vist ingen tvivl om, at fremtiden er digital. Men hvad betyder det for idrætsforeningerne? Det skal et nyt projekt ”Fremtidens digitale foreninger” finde svar på.

Kan hele foreningen administreres fra mobilen? Kunne hele generalforsamlingen køres online? Kan fire foreninger i et lokalsamfund tilbyde et hold sammen og nemt håndtere kontingent? Kan man have en forening uden at mødes fysisk?

Læs også: Sådan bliver nytårsforsæt en foreningsfidus

Styr på basis skal skabe overskud

I løbet af 2020 skal 14 idrætsforeninger i hele landet være med til at teste potentialerne i at blive mere digitale indenfor kommunikation, frivillighed og administration. I DGI Midt- og Vestsjælland skal en forening være med.

”Vi søger en forening, der er motiveret, udviklingsparat, modig og fremsynet. Der er ikke noget krav til størrelsen eller idrætten. Men det skal være en forening, der har ressourcerne til at indgå i et forpligtende udviklingsforløb. Derfor skal der også være styr på basis og driften i foreningen,” siger Marianne Høyer, der er projektleder.

Kompleksitet er nøgleordet

Den rigtige forening har en opgave foran sig af digital karakter, der har en vis kompleksitet. Det er ikke nok at ville registrere medlemmerne digitalt eller indføre online-tilmelding.

”Kun fantasien sætter grænser, derfor kan vi heller ikke på forhånd definere, hvad der er det helt rigtige match. Men det kunne være digitalisering af ekstern kommunikation eller stævneplanlægning. Eller måske digitalisering af bestyrelsesarbejdet eller generalforsamlingen. Gerne noget, der kræver samspil mellem flere systemer eller funktioner,” siger Marianne Høyer.

Gevinst for alle

DGI Midt- og Vestsjælland bakker projektet op med rådgivning, økonomi og manpower. Det bliver derfor et tæt samarbejde mellem forening og DGI, hvor forskellige modeller, systemer og programmer kan testes.

Læs også: Puljen der opfylder både store og små drømme

”Tanken er, at når projektet er forbi, så er foreningen kommet i mål og er klar til en mere digital fremtid. Den læring, vi får i løbet af projektet, vil komme andre foreninger til gode, fordi vi kan bringe den i spil,” siger Marianne Høyer.

”Fremtidens digitale forening” har opstart i marts og alt efter udfordringen de næste fire til seks måneder.

Kom med

Hvis du er med i en forening, der kunne være interesseret i at være med i projektet. Så kontakt Marianne Høyer, marianne.hoeyer@dgi.dk, tlf. 22 80 67 78 inden 3. februar 2020.