Fremtidens badmintontrænere på skolebænken

Hvordan får vi nok trænere til den kommende sæson? Det er et spørgsmål, som de fleste idrætsforeninger har stillet sig selv.

20 badmintonspillere fra Greve og Solrød i alderen 13 til 17 år bliver uddannet hjælpetrænere.

I Greve Strands Badmintonklub og Solrød Strand Badmintonklub er svaret at uddanne 20 unge spillere til hjælpetrænere i samarbejde med DGI og Badminton Danmark for at give dem lyst og mod på at blive trænere.

Læs også: Trænerteams tiltrækker nye frivillige

De bruger i forvejen rigtig mange timer i hallen med en ketsjer i hånden, men nu får de også chancen for at lære fra sig, når 20 badmintonspillere fra Greve og Solrød i alderen 13 til 17 år bliver uddannet hjælpetrænere.

På egen bane

Hjælpetrænerkurset bliver afholdt i Greve Idrætscenter med deltagere fra Solrød Strand Badmintonklub og Greve Strands Badmintonklub. Håbet er, at de unge bliver motiverede til trænergerningen og på sigt som trænere kan blive de bærende kræfter i klubben.

”Vi har i en længere periode samarbejdet med DGI om rekruttering og udvikling af trænere i vores klub. Når vi uddanner vores unge spillere til trænere, så giver det rigtig god mening for alle. Det styrker tilhørsforholdet til klubben, det er godt for klubbens kultur og den røde tråd, men de unge bliver også både fagligt og personligt dygtigere”, siger Michael Rasmussen, chefungdomstræner i Greve Strands Badmintonklub og fortsætter:

”Vi har stor respekt for, at de her unge i forvejen har meget at se til med egne træninger, turneringer og skole. Det er derfor dejligt, at vi kan holde det i egne faciliteter på en dato, der passer alle”.

En anledning til at spørge

I Solrød Strand Badmintonklub ser chefungdomstræner Preben Nørgaard det som en ekstra fordel, at det er spillere, der i forvejen kender klubben, der nu bliver klar til at hjælpe med til træningerne.

Læs også: Kan din forening avle nye, seje instruktører?

”Selvom vi er en stor klub, så er det ikke altid nemt at finde trænere. Man kan jo aldrig uddanne for mange trænere. Så nu har vi en anledning til at prikke de unge spillere på skulderen og rekruttere fra egne rækker, og interessen for at være med er stor. De får her en mulighed for at snuse lidt til det at være træner, og fordi de jo i forvejen kender klubben, kan de give en masse videre til de andre spillere”, siger han.

Styrke fødekæden

Hjælpetrænerkurset er resultatet af en målrettet indsats fra DGI for at gøre det nemt for klubberne at få uddannet flere unge spillere til hjælpetrænere. På den måde opstår der en fødekæde i klubberne, der kan være med til at sikre, at opgaven med at rekruttere trænere bliver mindre omfangsrig.

”Vi ønsker at sætte øget fokus på udvikling af trænere i dansk badminton, herunder at tilbyde udvalgte klubber en mulighed for at gøre en ekstra indsats for udvikling af en fødekæde af trænere i deres klub. 

Det er også en god mulighed for at styrke dialogen med klubberne om rekruttering og udvikling af trænere”, siger Kasper Pedersen, der er badminton- og udviklingskonsulent i DGI Midt- og Vestsjælland.