Tennisfamilie på rumeventyr

Familietennis giver børn og forældre sjove timer sammen med tennislege og eventyrlige historier.

”Vi ved, at du har travlt, og at du gerne vil nå at være sammen med dit barn!.”

Sådan skriver Hareskov-Værløse Tennisklub på foreningens hjemmeside. På familietennisholdet i Værløsehallen kan man se, at forældre og børn har det sjovt sammen. Og de voksne følger klubbens opfordring om at være aktivt med i træningen.

Familietennis i HVT

  • foregår på indendørsbaner i Værløsehallerne og på Lille Værløse Skole.
  • er opdelt i hold for hold for 3-5-årige og 5-7-årige
  • koster 500 kroner for ét barn og én voksen for én sæson. Året er delt op i tre sæsoner, september-december, januar-april, maj-august.
  • giver ikke ret til at booke baner i HVT, men trænerne holder i fællesskab med forældrene flere sociale aktiviteter i hallen.

Mere om HVT

I kredsløb

Dagens træning byder på masser af sjov tennis, men har også et tema. Børn og voksne skal på rumfærd til månen. Turen starter med, at alle går i kredsløb omkring bane 1 med en løbetur gennem motorikstiger, spring over forhindringshække og slalom mellem boldrør.

Det hele bliver lidt sjovere, fordi Rasmus Gråskov, den ene af holdets to trænere kan meget mere end sin tennis-ABC. Han er også rigtig god til at fortælle historier. Og historiefortælling er en del af konceptet i familietennis.

Månebolde og atjuuh-slag

Så når familieholdet samles i en rundkreds midt på den ene banehalvdel, er det ikke for at puste balloner op. Nej, de skal selvfølgelig pumpe månebolde.

”Hvor mange kan I få?” spørger Rasmus Gråskov, mens de rumrejsende luftdribler på livet løs. Ballonernes langsomme flugt passer perfekt til at øve slagbevægelser.

Det er tilmed ok både at lægge kræfter i slagene og svinge ketsjeren helt op til øret. Det mestrer de seksårige tvillinger Anna og Emma.

”Atjuuh,” siger de hver gang de svinger armen op til øret, for det er atjuuh-slag, de øver.

Havari og vand på månen

”Der er fundet vand på månen,” oplyser træneren som signal til en vandpause. Rasmus Gråskov kan også fortælle, at en rumstorm har ødelagt holdets rumfartøj. Det skal selvfølgelig repareres.

En dommerstol, et par minimål, forhindringshække, motorikstiger og andre rekvisitter bygges om til det flotteste rumfartøj, der er set i Værløse og omegn. Det er 3-årige William glad for. For det kan knibe med koncentrationen, når man er tre år, og vi er nået til sidst på fredag eftermiddag. Så William tager en slapper i rumskibets kabine.

Tilbage til jorden

Imens spiller tvillingerne og deres forældre tennis med nogle måneoste, der har samme gule farve og størrelse som store skumbolde.

Som afslutning på timen mødes alle omkring rumfartøjet. Rasmus Gråskov tæller ned til afgang. Motorerne starter. Det hele ryster, og et kæmpebrag (fra en månebold, som tvillingernes far får til at eksplodere) sætter hjemrejsen i gang.

En fest for familien

”Første gang vi var med, var det bare så sjovt. Vi grinede hele timen,” siger Marie Brandt Schultz, mor til tvillingerne.

Sådan var det ikke, da familien først prøvede kræfter med mere traditionel tennis for børn.

”Det kunne ikke holde børnene fanget. Legene var lidt for indviklede, og der manglede boldleg,” siger tvillingernes far, Reinholdt Brandt Schultz.

Træner Rasmus Gråskov forklarer:

”Vi har en legende tilgang, og målet er, at familierne har en fest. Det skal være sjovt. Men vi har også mål for motorik, balance og koordination.”

Motoriske fremskridt

Den er Reinholdt Brandt Schultz helt med på. Med et nik i retning af Maria siger han:

”Vi er begge boldspillere. Så vi vil naturligvis gerne have, at vores børn lærer at kaste og gribe.” 

Og tvillingerne, de vil gerne øve, når de kommer hjem. Det er positivt, selv om det kan være lidt problematisk med ketsjer og bolde hjemme i stuen.

Og efter en halv sæson med familietennis har de sundhedsplejerskens ord for at tvillingerne er blevet gode til at kaste og gribe.