Balance, syn og sanser: Trådene samles

I denne podcast kan du høre om sanseintegration, altså hvordan inputs fra sanserne samles i hjernen. Du bliver også klogere på balance, øje-hånd-koordination og rum- og retningsfornemmelse.

Podcast 5.png

Et kæmpestort netværk. Sådan beskrives sanseintegration i denne podcast nr. 5 i DGI’s serie om børns motorik.

 Netværket består af en masse inputs fra sanserne, ikke blot fra de tre grundmotoriske sanser labyrintsansen, følesansen og muskel-ledsansen, men også fra de øvrige sanser: Synet, hørelsen, smags- og luftesansen.

Hør afsnittet:

 

 De mange indtryk samles i hjernen, og på baggrund af erfaringerne bliver de omsat til bevægelser eller reaktioner: Måske flytter du dig for bolden, så du ikke bliver ramt, eller måske sparker du til den eller griber den med hænderne.

 Kroppen og hjernen skal hele tiden finde ud af, hvad der er den bedste løsning for dig i situationen, og det skal gå hurtigt. Derfor kræver det masser af erfaringer med at bruge kroppen.

 Basketball og gymnastik

I podcasten møder du basketballtræner Peter Kjeldsteen, der har et U15-pigehold i Aalestrup IF Basket. Han har gode erfaringer med at blande gymnastikelementer på airtrack ind i pigernes baskettræning. Du kan også se en video om U15-pigernes træning.

I podcasten hører du desuden om balance, øje-hånd-koordination og fornemmelsen for rum og retning. Det er, ligesom al anden bevægelse, resultater af sanseintegration. 

Læs de gode råd fra podcasten: 6 gode råd om balance, syn og sanseintegration

Medvirkende:

  • Peter Kjeldsteen, træner for Aalestrup IF Baskets U15-piger
  • Nanna Stilling, basketballspiller, U15-piger i Aalestrup IF Basket
  • Charlotte Egede Frost, børn- og ungekonsulent i DGI Vestjylland
  • Stephan Junggren, idrætskonsulent i DGI Gymnastik.

Se hele serien: 6 trin til bedre motorik

Podcasten er produceret af Jonna Toft og Søren Prehn, Periskop.

Vi kan kun vise dig indholdet her, hvis du accepterer marketing-cookies. Ret dine cookie-indstillinger