Trænerteams tiltrækker nye frivillige

Støvring eSport er gode til at engagere frivillige, også nogle, der ikke har prøvet at være trænere før. Fleksible trænerteams er en af metoderne.

Seks trænere til to hold, en vagtplan og en Messenger-tråd. Så kører træningen på de to Fortnite-hold mandag og tirsdag aften i Støvring eSport.

Der er 20-24 børn på hvert hold, og der skal være mindst to trænere til stede. Trænerteamet er sammensat, så der både er nogle med spilkompetencer og nogle, der har mere fokus på det sociale.

”Det skal ikke være en sur pligt at være træner. Hvis man ikke kan komme, er der altid andre til at tage over,” siger træner Thomas Sylvest-Andreasen, 42 år, marketingmedarbejder og far til en af drengene på holdet.

Forskellige kompetencer

Han sidder i sofaen i det store klublokale sammen med en af sine trænerkolleger, Rune Hattmann, der også er 42 år, far til en knægt på holdet og studerer it-sikkerhed.

”Du er sådan en, der finder de fede baner, Thomas,” siger Rune.

”Du lægger den strategiske plan for spillet og snakker med børnene om, hvordan man spiller godt sammen til en turnering. Jeg har nok mere fokus på, om alle har det godt og har nogen at spille med.”

Thomas nikker:

”Og du er altså god til at se, hvilke børn der passer godt sammen. Jeg havde ikke set, at Villy og Elias ville være et godt makkerpar, men du ser deres personlighed. Jeg ser nok mere deres evner i spillet. Det giver noget, at vi er to,” siger han og tilføjer:

”Jeg glæder mig altid til at komme ned i klubben. Jeg har aldrig haft en dårlig dag her. Og hvis jeg er heldig, så mangler der et barn på holdet, så jeg kan få lov at spille med,” griner han.

De fleste vokser med opgaven

At være træner er krævende. Man skal kunne noget spilfagligt, noget socialt, man skal kunne opbygge en træningstime, og så skal man varetage forældrekontakt. Men når flere trænere er sammen, supplerer de hinanden.

”I bestyrelsen prøver vi at tage hånd om hver enkelt ny frivillig, når han eller hun kommer ind i foreningen. Langt de fleste er vokset med opgaven, så de kan lære fra sig og planlægge et træningsforløb,” siger Torsten Topbjerg.

”For mig er det vigtigt, at alle, der gerne vil være en del af vores fællesskab, kan være med. Også selv om det kun er fire timer om måneden. Hellere dét, end at de ikke er med. De får også følelsen af at høre til et sted, at være en del af klubben og de får en identitet som trænere.”