Sådan fik Esport Grindsted to jobsøgende til at blive trænere
Fætrene Casper og Kenny Nielsen var jobsøgende og havde social angst. Som esporttrænere fandt de deres comfort zone, og blev en kæmpe gevinst for foreningen.
Foreningen Esport Grindsted har gjort et fund. I samarbejde med det lokale jobcenter har de fundet to trænere. Casper og Kenny Nielsen havde svært ved at finde et job på grund af social angst og brugte det meste af deres tid på at spille computer. Nu har de to trænere fundet ny motivation takket være et samarbejde mellem jobcenter og idrætsforening.
De fleste foreninger kan aktivere jobsøgende som frivillige i deres forening uanset idræt, siger John Elmholdt. Han er jobkonsulent i arbejdsmarkedsafdelingen for unge i Billund Kommune.
”Det er virkelig kun fantastisen, der sætter grænser. Alle unge har nogle kompetencer - det handler bare om at finde ud af, hvad de unge rummer og så få bygget noget arbejdsrelateret ovenpå,” siger John Elmholdt.
Det bedste ved at være træner er, at jeg føler, at jeg bruger min tid på noget fornuftigt. Det giver mig en grund til at stå op.
Kenny Nielsen, træner i Esport Grindsted
Formanden er imponeret
Esportforeningen startede op i foråret 2017. Derfor snakkede Kenny og Casper Nielsen med John Elmholdt om muligheden for at blive træner i den nye forening.
Esport Grindsteds formand Torben Hyldgaard så straks muligheder i de to, og foreningen stod netop og manglede to trænere. Sammen med jobcenteret indgik de en aftale om, at deres aktivering skulle foregå i foreningen.
”Casper og Kenny er gode til at undervise i computerspil, og de sørger for, at spillerne snakker pænt til hinanden. Jeg er meget imponeret over, hvor gode de er til at spotte hver enkelt spillers spidskompetencer. De to har unikke kompetencer, som vi ikke kunne finde andre steder,” siger Torben Hyldgaard.
Nu giver det mening
Jobkonsulent John Elmholdts målsætning er, at de unge skal have relevant erfaring på cv’et, som han deler op i to: praksis og teori. Casper og Kenny Nielsen har det praktiske på plads i forhold til trænerjobbet, og derudover har de været på et DGI-trænerkursus i esport.
Det er tanken, at de to skal på flere DGI-kurser, og i længden håber John Elmholdt, at det kan føre til en stilling på måske en efterskole, der udbyder esport. Det er også helt tydeligt, at det har givet de to unge trænere en ny livsgejst.
”Det bedste ved at være træner er, at jeg føler, at jeg bruger min tid på noget fornuftigt. Det giver mig en grund til at stå op,” siger Kenny Nielsen.
Læs hele Casper og Kennys historie i Magasinet Udspil.