Kommunikér kort på bloggen
Hav modet til at skrive dine personlige meninger
Når en forening gerne vil fortælle om sig selv til medlemmer og andre uden for klubben, er der mange kanaler at vælge. En af dem er bloggen, der giver en formand mulighed for at fortælle mere personligt om det arbejde og de holdninger, der ligger bag bestyrelsens indsats.
Allan Nyhus er en af de meget aktive bloggere i foreningslivet. Som formand for Hovedstadens Svømmeklub lægger han jævnligt indlæg ud på Formandens Blog på klubbens hjemmeside. Om nytten af det siger han:
”En blog er en måde at lade medlemmerne komme ind i maskinrummet og se, hvad vi laver i bestyrelsen og hvad vi tænker om klubben.”
»En blog er en kanal, hvor man gerne må sige ting, der sætter tanker i gang, fordi man skruer lidt op for sine holdninger
llan Nyhus, blogger og formand for Hovedstadens Svømmeklub
Sæt tanker i gang
Hvor en hjemmeside kan vise de formelle informationer om klubben og et nyhedsbrev via e-mail kan orientere om sæsonstart, events med videre, kan bloggen noget andet.
”En blog er en kanal, hvor man gerne må sige ting, der sætter tanker i gang, fordi man skruer lidt op for sine holdninger,” siger Allan Nyhus, der selv prioriterer at skrive idræts- og foreningspolitiske indlæg.
Vil en formand hellere forklare, hvorfor en sæsonplan ser ud som den er, gør hun det. Eller hvorfor klubben prioriterer haltider til børn frem for teenagere og lignende beslutninger.
En personlig stil
Det vigtige er, at formanden tør skrive personligt og ikke nøjes med en måde at formulere sig, der lige så godt kunne have stået på en hjemmeside.
”Gør udgangspunktet personligt med en holdning eller mening. Det gør det nemmere for andre at forholde dig til hvad, du skriver, hvis de kan genkende sig selv i dig,” fortæller Allan Nyhus.
En blog er velegnet til at fokusere på et enkelt emne, hvor man spidser sine synspunkter til for at skabe en debat eller en refleksion hos læseren.
”Indlæggene kan være idrætspolitiske emner, som jeg tit skriver om. Det kan være jordnære emner i klubbens hverdag. Indlæggene kan være rettet internt mod ledere og medlemmer eller eksternt mod lokalpolitikere,” forklarer Allan Nyhus.
Vær modig
Når en blog bør være personlig og ofte holdningsbåret, er der en risiko for at støde lederkolleger ved at præsentere nye idéer via bloggen eller et lokalt byrådsmedlem ved at skrive kritiske meninger. Skarpe reaktioner skal man kunne tackle som blogger.
Eller som Allan Nyhus formulerer det:
”Er man ikke vant til at bruge mediet, skal man gøre sig klart, hvad man vil med en blog.”
”Start ud med korte indlæg og er du i tvivl, diskutér indlægget med din bestyrelse inden det offentliggøres.”
Når blogindlægget er lagt ud, kan det med fordel spredes som et link til klubbens Facebook-side. På den måde vil læserne også få øje med de tidligere blogindlæg på klubbens hjemmeside.