Omdannede generalforsamling til talkshow
Generalforsamlingens deltagere skal føle sig set og anerkendt. Det kan du realisere på mange måder, siger arrangør.
Ideen opstod under Corona. Mange husker det nok. Møder bag en skærm. I generalforsamlingens tilfælde timelange møder.
I SdU, Sydslesvigs danske Ungdomsforeninger, besluttede de at blive ven med skærmen og lave generalforsamlingen om til en tv-udsendelse.
Nærmere betegnet et talkshow med ordstyreren som vært. Et studie blev bygget til formålet. Beretning og den slags blev indspillet på forhånd og bragt som indslag. Deltagerne blev inddraget via hyppige online afstemninger.
Der var også et valgstudie og en bestyrelseslounge, hvor bestyrelsesmedlemmerne sad og kunne melde sig på banen fra. Alt sammen gav det indtryk af et tv-studie. Resultatet?
"Vi fik den feedback, at man aldrig havde været så underholdt til et onlinemøde over tre timer," fortæller Hinnerk Petersen, områdeleder i SdU.
Debatten led under formatet
"Det motiverede os til at sige, at når vi måtte mødes igen, hvordan får vi så videreført den succesoplevelse."
Beslutningen blev at gentage talkshow-modellen med et live publikum i form af årsmødedeltagerne. Det gav nogle andre muligheder. For eksempel blev formandens beretning til en interviewsamtale mellem værten og formanden.
Der var også en talerstol, man kunne gå på og debattere fra. Men i et talkshow er publikum der for at blive underholdt og deltager kun sjældent. Sådan var det også til SdU’s årsmøde, hvorfor de vil arbejde på, hvordan der kommer mere debat, fortæller Hinnerk Petersen.
Folk skal føle, at de gjorde sig umage for mig
Men hvor realistisk er talkshow-ideen at gentage for frivilligt drevne idrætsforeninger? Det behøver de ikke, mener Hinnerk Petersen. Det handler ikke om størrelsen, men om at anerkende de mennesker, man gerne vil have til at deltage.
"Folk skal føle sig set og anerkendt. Det kan du realisere på mange måder. Anerkendelsen i vort format ligger i at ville underholde og give deltagerne en oplevelse af ikke at skulle kede sig."
"Ikke for underholdningens skyld, men for anerkendelsens skyld."
"Folk må gerne have en følelse af, at det ikke var perfekt, men de gjorde sig umage for mig. Den følelse kan man sagtens gå efter, også i et mindre setup," siger Hinnerk Petersen