Bannere bliver til designtasker

Det blå beachflag bliver omsyet til designtasker. Foto: Hjalte Gregersen

Folkekirkens Tværkulturelle Samarbejde i Svendborg (FTS) arbejder for at fremme folkelig og kirkelig integration af flygtninge og tilbyder en vifte af kulturelle og sociale aktiviteter fra lektiecaféer, internationale gudstjenester og familiestøtte til teaterture og ferieaktiviteter. Og det er ikke fremmed for FTS at tænke i genbrug og håndarbejde.

”I vores cafétilbud har vi altid noget til hænderne, så glider snakken bedre. Det giver et fælles tredje at lave noget sammen.”

100 designtasker

Pernille Krohn Juhl Jensen forventer, at bannere beachflag kan omsys til 100 tasker.

”Det bliver unika, dvs. at alle bliver forskellige, og overskuddet fra salget går til tværkulturelle aktiviteter, som vi ellers ikke har penge til.”

Det koster ikke noget at kopiere idéen, hvis man som forening har overskudsmateriale i større mængder, så kan man altid forhøre sig hos lokale afdelinger af FTS eller det lokale frivillighus, om de vil genbruge materialerne, lyder opfordringen.

240 kvadratmeter banner bliver til muleposer

Klimarådet på Nymarkskolen i Svendborg har aftaget et 60 kilo tungt og 240 kvadratmeter banner, som hang på DLG bygningen i Svendborg samt flere mindre bannere à 3 x 5 meter.

Skolens klimaråd, som består af elever fra 9. klasse og to lærere, klipper banneret, der er lavet af plastik og derfor ikke bæredygtigt, op i mindre stykker. Derefter skal skolens 600 elever være med til at sy stykkerne om til muleposer, som så sælges til 10 kr. stykket.

For de penge, der kommer ind, køber klimarådet dansk skov.

Tilbage til Stort JA til bæredygtigt Landsstævne >