Facilitetsudvikling til fremtiden

Der er et stort potentiale i bedre udnyttelse af landets idrætshaller.

Forskningsprojektet ”Fremtidens idrætsfaciliteter”, har påpeget, at der er behov og potentiale for at udnytte de fleste af vores idrætsfaciliteter i langt højere grad end det sker i dag. I foreningstiden fra kl. 16-22 står op til 40% af hallerne ubenyttede hen i de 23 kommuner, som forskerne har analyseret. En meget stor del af tiden, fordi vi i foreningslivet ikke møder op til de tider, vi har booket.

Kommuner og faciliteter har derfor stadigt større fokus på, at udnytte vores faciliteter bedre. Vi understøtter dette ved, at pege på løsninger som dels gør det nemt for alle  at booke og afbooke tider, dels ved at rådgive om driftsmodeller, som styrker det lokale ansvar, ejerskab og ledelse i de enkelte faciliteter.

Foreningsliv og fællesskab på trods

I nye byudviklingsområder glemmes idrætten og foreningslivet, når der planlægges. Det betyder, at der er stor mangel på faciliteter i disse områder og at foreningsliv og fællesskab derfor skal opstå på trods, fremfor i forlængelse af god planlægning. DGI arbejder for at god byudvikling sker med afsæt i at skabe gode muligheder for idræt, bevægelse og fællesskaber. Samarbejdet med byudviklingsselskabet Stigsborg Havnefront er et eksempel på et byudviklingsprojekt, hvor DGI tidligt i processen sikrer, at foreningsdannelse og bevægelsesmuligheder tænkes ind i den langsigtede planlægning.

Tilbage til Årsberetning 2019.