Under
Er I gode værter for dem, der er nye i foreningen? Hvis I efterlader et godt indtryk, får de lyst til at komme igen!
Er I gode værter for dem, der er nye i foreningen? Hvis I efterlader et godt indtryk, får de lyst til at komme igen!
Ved at give lidt til nye medlemmer, får man så meget igen. Giv en velkomstpakke, som giver det nye medlem en følelse af fællesskab fra start. Når vi har den samme klubtrøje, den samme bold eller en ketsjer, så får vi fra start følelsen af at høre til.
Se her hvordan en velkomstpakke kunne se ud i en skytteforening.
”Hvem skal jeg lave næste øvelse med?”
Du kan hurtigt føle dig sårbar, når du er ny på holdet. Derfor kan det være smart med en buddy-ordning: En person, som tager sig af den nye.
Her kommer 2 gode tips fra foreningen U14 i Slangerup
Hvordan finder jeg rundt? Er der noget særligt træningstøj, jeg skal have på, så jeg ikke skiller mig ud? Skal jeg kontakte nogen, hvis jeg bliver syg og ikke kan komme til træning?
Spørgsmålene kan være så stor en barriere for nogen, at de ikke har lyst til at tage afsted.
Derfor kan det være en stor hjælp at have en velkomstfolder, hvor I sætter jer i de nye medlemmers sted, og forklarer de praktiske informationer og giver svar på de spørgsmål, man kan have som ny i foreningen – og måske ny i foreningslivet generelt?
Hillerød Fodbold har lavet en velkomstbrochure, hvor de blandt andet viser et kort over banerne, fordi de ved, at det er et stort område.
På den måde bliver nye medlemmer ikke usikre, når de til tredje træningsgang får en SMS om, at træningen er rykket fra bane et til otte.
Er der velkomstansvarlige på jeres hold? Nogen, der har et særskilt fokus på at tage imod nye medlemmer?
Det er en god idé at overveje, for et godt førstehåndsindtryk kan være afgørende for, om de nye medlemmer kommer igen.
I Odsherred håndboldklub har de en velkomstansvarlig på hvert hold. Opskriften på, hvordan de ansvarlige sikrer den gode velkomst, lyder: