Racketlon

Racketlon er ketsjerspillenes mangekamp. En kamp består af 4 sæt til 21 points i bordtennis, badminton, squash og tennis.

Er du en af de mange ketsjerspillere, der træner badminton den ene dag og tennis den anden? Så er racketlon måske noget for dig!

Nøgleordet er intensitet, for i en racketlonkamp tæller hvert point. 

Sådan spiller du racketlon: 

To spillere dyster mod hinanden i

  • bordtennis
  • badminton
  • squash
  • tennis

- i nævnte rækkefølge, dvs. fra lille til stor ketsjer.

Der spilles til 21 points i hver disciplin. Vinderen er den spiller, der har vundet flest points i alt. Du kan altså tabe tre discipliner og vinde den den sidste så stort, at du samlet vinder kampen. Ved racketlon-stævner i Danmark og udlandet er der altid rækker for alle - ungdomspillere og veteraner - og også begyndere, og deltagere er altid sikret mindst tre kampe.

I tennis, som jeg spiller mest, er det tilstrækkeligt måske at vinde 70 procent af boldene for at få sejren. I racketlon er jeg nødt til at gå efter 100 procent, fordi jeg nok kommer bagud efter squashen

Kristian Jørgensen, førstegangsdeltager ved DM i racketlon 2016

Læs reportagen fra DM i Racketlon 2016

Spilles i hele verden

Racketlon dyrkes i hele verden - primært i Nord- og Mellemeuropa, men også i Canada, Indien og andre steder. Der er over 1300 spillere på herrernes verdensrangliste, heraf knap 100 fra Danmark. I Danmark spilles racketlon i Lyngby, Holbæk og Bagsværd og i Vejen, Odense og Aalborg er nye klubber under etablering. 

Faciliteter i Danmark

Ved racketlonstævner og turneringer foregår alle fire discipliner i samme center. Men til daglig kan mindre gøre det. De fleste idrætshaller i Danmark kan typisk bruges til både badminton og bordtennis - og ofte også tennis på stor bane eller som soft- eller minitennis på badmintonbanerne. Squashbaner skal du måske køre lidt længere efter. 

Det giver mening

Husk: Hver bold tæller. Derfor giver det god mening at træne og spille med andre, uanset om I er på niveau eller den ene lidt bedre end den anden.