Fra lokale foreninger til shows og workshops i 12 lande

28 gymnaster har rejst jorden rundt med shows og workshops som ambassadører for det danske foreningsliv.

Gymnasterne på DGI Verdensholdet har været udsendt som ambassadører for en aktiv livsstil og fællesskabet i det danske foreningsliv. De 28 gymnaster har alle været aktive som gymnaster og/eller frivillige instruktører i lokale foreninger rundt i Danmark, inden de blev udtaget til DGI Verdensholdet.

I løbet af ét år rejser holdet i 12 lande, opfører 150 shows og holder 200 workshops med over 14.000 deltager med målet om ”at bevæge verden.” Gymnasterne har bl.a. fået store smil frem hos udsatte børn under en workshop i Argentina. Og i holdets vifteserie er lokale i både Malaysia, Sydkorea og andre lande blevet inviteret med på gulvet. Det handler om, at alle kan være med, og at bevægelse skal være sjovt og give lyst til mere.

Også i Danmark holder Verdensholdet workshops på bl.a. skoler og efterskoler, og showet KATA er en stor inspirationskilde for dansk gymnastik. De fleste gymnaster fortsætter som instruktører i idrætsforeninger landet over efter deres oplevelser med Verdensholdet eller som undervisere på DGI’s kurser, der årligt uddanner over 35.000 trænere og ledere.

En særlig workshop i Holstebro
Workshoppen i Holstebro var en særlig oplevelse for gymnasterne på DGI Verdensholdet. Holdet har glædet sig til at komme hjem til Danmark for også at inspirere danske børn til en sund og aktiv livsstil. Knap 400 skoleelever gav den fuld gas til workshoppen - det var en ren fornøjelse.

Workshoppen varede fire timer, og gymnasterne havde planlagt alt fra leg, dans og spring. Det er helt tydeligt, at gymnasterne har meget erfaring med at undervise - både fra deres tid i deres lokale forening og selvfølgelig også deres tid på DGI Verdensholdet.