Sidste kapitel på verdensturnéen

De seneste seks måneder har DGI Verdensholdet rejst hele jorden rundt og lavet workshops og shows i ti forskellige lande. Det sidste stop på turen er Uruguay, og herefter kommer gymnasterne tilbage på dansk jord igen, hvor de skal turnere Danmark rundt med deres show KATA.

Den 6. marts krydsede vi den aller sidste grænse på vores verdensturné – nemlig grænsen til Uruguay. Tiden her i landet er gået utrolig stærkt. Vi har rejst rigtig meget rundt, og det har betydet, at vi ofte kun har sovet to eller tre gange, før den røde kuffert igen skulle pakkes.

"Det har gjort noget godt i forhold til, hvor vi er på turen. Det er godt at blive distraheret fra tanken om at skulle hjem. På den måde har det gjort det nemmere at være til stede og nyde det. Det travle program har også gjort, at vi har fået fyrret de sidste shows og workshops af. Det har på mange måder været en kulmination på alt det arbejde, som vi har lavet rundt omkring i verden – nu er det blevet rundet af på ordentlig vis", siger Alberte Nørgaard Høstrup, der er én af de 28 gymnaster på DGI Verdensholdet.

Uanset hvor vi har befundet os i Sydamerikas rigeste land, er vi blevet mødt med de største smil og de mest åbne arme.

Det er fantastisk at mærke, hvor ønskede vi er, når vi ankommer. Nogle gange kan det godt føles som endnu en by, men det er tydeligt at mærke, at de er taknemmelige for vores besøg og vores arbejde, og det giver mig drivkraft. Det er med til at give motivation til at blive ved med at levere et godt stykke arbejde og komme i mål, så alle, vi møder, får en god oplevelse,

siger Alberte

Udover smil og åbne arme har vi oplevet en ekstrem opbakning fra de lokale til samtlige af vores shows.

Det har været meget overvældende, synes jeg. Der har været en vild opbakning, som er kommet fra både børn og voksne. Vi har flere gange ikke kunne høre musikken, fordi de har klappet og heppet så meget. Det hjælper mig til at få ekstra energi. Hvis jeg måske kun har 80 procent, så giver deres opbakning ekstra procenter, så jeg kan levere 110 eller 120 procent, siger Alberte.

En opbakning, som på mange måder har gjort os klar til at komme hjem til Danmark, hvor vi skal give den fuld gas på vores Danmarksturné.
Vi glæder os til at se jer i hallerne, og hvis I ikke har købt billet, så er der ifølge Alberte kun én ting at sige:

Du kommer til at fortryde, hvis du ikke kommer og ser vores show. KATA er et show, som rummer alle følelser og aspekter i livet, og det vil du ikke gå glip af.