Træningslejr i Australien og Mexico har givet pote

Gymnasterne på DGI Verdensholdet har de seneste to uger trænet, trænet og trænet. Der har nemlig både været træningslejr i Australien og i Mexico, og det kan i den grad ses i forbindelse med showet KATA.

Tidligt op og træne fra morgen til aften. Sådan har det været for gymnasterne de seneste to uger. De har nemlig været på træningslejr i både Taree i Australien og i Guadalajara i Mexico. Der er blevet sprunget, danset, lavet nye koreografier og indslag fra showet KATA er blevet optimeret.

”Det har været mega fedt, fordi vi er vendt tilbage til noget, vi kender. Der har været en fast struktur, og vi er blevet samlet igen om det, vi virkelig godt kan lide – nemlig gymnastik,” siger Simon Kirk, der er gymnast på DGI Verdensholdet.

Showet KATA, som vi skal vise hjemme i Danmark til foråret, har virkelig taget form efter de mange timers træning.

”Vi har ændret meget på strukturen og lavet nye indslag, så det kan helt sikkert ses og mærkes, at vi har været i gang i to træningslejre nu,” fortæller Simon.

I forbindelse med træningslejren i Mexico har vi haft fornemt besøg. Både Performanceudvalget og Health Team har været sammen med os den seneste uge. De har hjulpet med henholdsvis at udvikle på showet og behandle gymnasterne.

Henning Engberg, der er fysioterapeut og en del af Health Team, har behandlet gymnasterne hver dag fra morgen til aften.

”Der er nok at lave, men det er ikke store ting, vi behandler for. Holdet har det godt, men vi giver dem lidt ekstra kærlighed og lidt ekstra behandling, nu hvor vi er her. Der er godt styr på det, og de er ikke overbelastede. Der er småskader og småskavanker, men alt er under kontrol, og det er til at arbejde med,” fortæller Henning.

Henning besøgte også holdet i Sydkorea, og han nyder det hver gang.

”Det er altid hyggeligt at komme ud til holdet. Jeg føler mig meget velkommen. Jeg kender efterhånden holdet rimelig godt, fordi jeg har været med fra starten i forbindelse med udtagelse og i løbet af træningslejren i Danmark. Derfor er det også sjovt at komme ud, så jeg kan følge holdet. Jeg føler mig som en lille del af familien,” fortæller han.

Selvom vi kun er halvvejs på vores verdensturné, så oplever gymnasterne, at danmarksturnéen er lige rundt om hjørnet.

”Indtil videre har vi bare nydt at være på tur, men efter den sidste træningslejr har vi fået gjort det mere klart, at der kommer en DK-Tour. Det giver en kilden i maven - der er en form for nervøsitet og spænding, der vender tilbage,” siger Simon og afslutter.

”Jeg glæder mig rigtig meget. Der er stadig lang tid til, og jeg vil rigtig gerne nyde den sidste del af turen. Men jeg glæder mig til at vise det frem, som vi har brugt så lang tid på. Og jeg synes, at det er blevet ret godt!”