Rørende workshop for børn i en kirke

DGI Verdensholdet besøgte en kirke, som huser børn af migrantarbejdere fra Cambodia. Børnene bor i kirken, mens deres forældre arbejder på byggepladser i Thailand. For gymnasterne var det en særlig meningsfyldt workshop.

Nysgerrige og generte små hoveder titter ud bag et opslået klapbord på en lille gårdsplads. Børnene er spændte. Det er ikke hver dag, de får besøg af et dansk gymnastikhold, der skal lege med dem. Nogle af dem er forældreløse, andre har en eller to forældre, som de sjældent ser, da de er migrantarbejdere fra Cambodia. Til dagligt bor børnene derfor i en kirke, hvor de går i skole og leger med hinanden. I dag har de besøg af DGI Verdensholdet, som skal lave workshops med dem.

Det var meget meningsfuldt at besøge kirken. Jeg kunne mærke, at børnene var meget taknemlige for den tid, vi brugte. Det betød noget, at de oplevede noget helt andet, end hvad de plejede,” fortæller Dinne Fredslund Andersen, Instruktør på DGI Verdensholdet.

De ældste af børnene havde fundet instrumenter frem, som de spillede på, mens de yngre børn sang med på en velkomstsang til gymnasterne. Kirken, der danner midlertidigt hjem for børnene, hedder In Christ Church International Worldwide. Det er et samarbejde mellem kirken og foreningen ”Construction of Hope”, der har gjort det muligt, at børnene kan være i kirken. Construction of Hope er en forening, der hjælper børn, hvis forældre arbejder på byggepladser, og derfor flytter meget rundt, med at give dem en tryg base og sikre dem skoleundervisning og hjælp til at komme godt videre i livet.

Det var meget livsbekræftende at se, hvordan børnene tog ansvar for hinanden. Uanset alder passede børnene på dem, der var yngre end dem selv,” fortæller Mikkel Blicher Matthiesen, gymnast på DGI Verdensholdet.

Efter den musikalske velkomst lavede gymnasterne workshops for børnene. Det var kun de ældste børn, som forstod engelsk, og derfor kommunikerede gymnasterne med kropsprog – noget de efterhånden er eksperter i. 

Impulsivt besøg
Besøget i kirken blev til ved lidt af en tilfældighed. En dansker, der var inde for at se DGI Verdensholdets pop-up show faldt i snak med Team Manager Bie Andersen. Da han hørte at holdet skulle være længere tid i Thailand, forslog han dem at besøge kirken, som han kendte til gennem en kollega, der beskæftiger sig med foreningen ”Construction of Hope”.

Det var held i uheld. Vi havde et hul i programmet, fordi vi skulle være længere tid i Thailand. Det var meget fantastisk, at vi så fik chancen for at lave noget så betydningsfyldt for alle,” fortæller Bie Andersen, Team Manager på DGI Verdensholdet.

Gymnasternes besøg i Thailand blev forlænget på grund af coronarestriktioner, og mens gymnasterne afventede, hvornår de kunne rejse videre, havde de tid i kalenderen til impulsive besøg som dette. Dagen sluttede med et mini-show for børnene efterfulgt af et længere farvel.

Børnene kunne næsten ikke vise deres taknemlighed nok. De gav os breve, de selv havde tegnet med vores navne på. Glæden føles meget oprigtigt, og det var skønt at opleve,” fortæller Mikkel Blicher Matthiesen, gymnast på DGI Verdensholdet.