Vidste du, at der er et stort antal frivillige, der hjælper til omkring Verdensholdet?

Vi bevæger verden! DGI Verdensholdet tror på en sund livsstil, og vi arbejder aktivt for at gøre en forskel.

DGI Verdensholdet består af 28 udtaget dygtige gymnaster. Holdet viser det ypperste af dansk gymnastik både i Danmark og resten af verden, hvor målet er at få flere børn og unge til at opleve, at bevægelse er sjovt og styrker både kompetencer og fællesskabet. 
De teams der står bag gymnasterne består af ildsjæle med et stærkt kendskab til holdet og det at være verdensholdsgymnast.
Holdet skaber sociale fællesskaber og en meningsfyldt dagligdag for de personer de møder.

De er med på sidelinjen og sparrer med holdet indenfor hvert sit felt. Udover et bankende hjerte for DGI Verdensholdet, er de alle i besiddelse af stærke kompetencer, der er med til at bære holdet igennem hele vejen og sikre den bedste kvalitet både i forhold til gymnasternes trivsel, men bestemt også i forhold til kvaliteten af showet.

Sundhedsudvalget
Sundhedsudvalget sikrer, at holdets sundhedsprofil følges og at arbejdet med holdets fysiske vejleder og Health Teamet fungerer optimalt. Herudover holdes en tæt kontakt med specialister på udvalgte områder.

Performanceudvalget
Performanceudvalget arbejder for at få instruktørernes gymnastiske tanker og drømme til at lykkes. Udvalget er en stærk støtte under hele processen fra ansættelse af instruktørerne og hele vejen fra tanke til holdets sidste show. Under verdensturnéen besøger performanceudvalget holdet for at sparre med instruktørerne, så holdet kommer hjem med et fantastisk show.

Vi prøver at støtte, vejlede og hjælpe dem til at nå deres mål for holdet og det gymnastiske program. Når det lykkes, når man ser instruktørernes tanker udvikle sig og blomstre, når man ser holdet stolte og tændte på gulvet, så er det meget berigende at have været en lille støttepind i den proces.

Performanceudvalget

Baggrund som frivillig
Gymnasterne på DGI Verdensholdet har alle rødder i lokale idrætsforeninger, og mange har været frivillige trænere. Når unge er frivillige, så gør de både noget godt for den lokale idrætsforening, for samfundet og for de unge selv. For det at være frivillig, er med til at styrke trivslen. 

De frivillige bidrager til øget livskvalitet og demokratisk medleven – dét er en god sag.
Frivillige kræfter skaber udtagelsen
På trods af at ansøgerne er i konkurrence med hinanden, har et nummer på maven og har tårnhøje forventninger, så er hele processen gennemsyret af fællesskab og bevægelsesglæde. Målet er at udtagelsen skal være en god oplevelse for alle. 
En stor del af udtagelsen drives af frivillige kræfter. Der var hele 60 FRIVILLIGE udtagere, modtagere og forgymnaster med til udtagelsesweekenden for Verdensholdet. De frivillige hjælper til i løbet af udtagelsesweekenden og er med til at gøre deltagelsen sjov for alle gymnaster. En af de frivillige er Lasse Smedegaard:

Det er super fedt at hjælpe til ved udtagelsen, fordi der er så mange, som kommer og er velforberedte og bare giver den gas. Folk er gode til at bakke op om den mega fede stemning, der er her. Det er en weekend, der bliver løftet af både dem der er bag udtagelsen, men også dem der deltager.

Lasse Smedegaard, gymnast på DGI Verdensholdet 2016-2017 og frivillig til udtagelsen

 Holdet rejser under sloganet ”Vi bevæger verden”, og der er planlagt over 200 workshops og 150 opvisninger med showet KATA frem til sommeren 2024.