Sidste stop på en forrygende Europaturné

DGI Verdensholdet sluttede sin rejse i Norge, hvor de gæstede en række byer, holdet aldrig før har besøgt. Tilfældigvis blev det også et familiært gensyn for holdets fysiske vejleder, der har rødder i Norge.

Fjelde pyntet med grantræer og hvid sne på toppen dannede ramme for den lille by Sandane, som gymnasterne fra DGI Verdensholdet besøgte som afslutningen på deres Europaturné. Naturen var overvældende smuk, og den norske gymnastikforening Sandane Turn og Gloppen Kommune, der tog imod holdet, havde arrangeret et spændende program fyldt med workshops og shows i forskellige omgivelser. 

DGI’s 13. Verdenshold var det første hold, som besøgte Sandane. For gymnasterne handlede det derfor om at vise byen, hvad dansk gymnastik har at byde på. Det nye samarbejde var stablet på benene gennem et familiemedlem til en fra Sundhedsudvalget bag DGI Verdensholdet. Tilfældighederne ville, at holdets fysiske vejleder, Andreas Gjengedal, havde familiære bånd i området. Andreas er født og opvokset i Norge og opkaldt efter en lille dal tæt på Sandane, som kaldes Gjengedal.

Det har været fantastisk at komme tilbage til Norge og det smukke landskab. Det har været særligt betydningsfyldt for mig at kunne vise gymnasterne en del af Norge, som jeg har meget kær,” fortæller Andreas Gjengedal, fysisk vejleder for DGI Verdensholdet.  

Show_Norge_Hyen_Foto:BettinaIllemannLarsen4E4A6787.jpg

Holdet optrådte i den lille by, Hyen, som Andreas’ norske slægt er bosat i. Byen har kun omkring 400 indbyggere, og en overvældende stor del af dem var mødt op for at se det udendørs show. For gymnasterne var det en særlig oplevelse at optræde mellem de smukke norske fjelde og særligt med tanke på at dette var det sidste stop på deres europaturné.

Holdet besøgte byerne Stavern, Sandane, Hyen og Arendal i Norge. Alle steder oplevede de en fantastisk modtagelse af de nye samarbejdspartnere, som var meget interesseret i at høre om dansk gymnastik.

Nu venter DGI Landstævnet som sidste milepæl for holdet. Gymnasterne skal deltage i åbningen og afslutningen af stævnet, samt optræde to gange lørdag den 2. juli. Det første show blev udsolgt efter få timer, og derfor er der blevet arrangeret et ekstra show kl. 14.00.

Find billetter til DGI Verdensholdets sidste show på Landsstævnet her.