DGI Verdensholdet møder et skandinavisk fællesskab med gymnastikken

Efter en hæsblæsende DK-TOUR, med 23 shows og mange mindeværdige gymnastikoplevelser, er DGI Verdensholdet rejst på Europaturné. Turen startede i Estland og Finland og slutter i Norge. Allerede fra turens start har holdet oplevet en stor fælles skandinavisk glæde ved gymnastikken.

En vild Danmarksturné sluttede på allerbedste manér med hele to shows i København. Publikum var i festhumør, og gymnasterne gav det sidste, de havde i sig. Dagen efter var der nemlig plads til at smække benene op, da der ventede en lang bustur til Estland. I den følgende måned ventede en spændende Europaturné - den sidste rejse gymnasterne havde sammen som ambassadører med DGI Verdensholdet. 

Superstjerner for estiske børn

Første stop på rejsen var Estland. I Estland blev gymnasterne mødt af et foreningsliv, der mindede om den danske gymnastikkultur. Det betød også stor opbakning og kendskab til DGI Verdensholdet på en anden måde, end gymnasterne havde været vant til på deres verdensturné. Holdet deltog både i gymnastikopvisninger, fejring af den Internationale Børnedag og optrådte på Grundlovsdag til et arrangement af Danmarks Ambassade i Estland.

Den estiske arrangør af gymnasternes besøg havde et helt særligt forhold til DGI Verdensholdet, da hun selv blev bevæget af holdet for 22 år siden, da de besøgte byen for at lave shows. Siden da havde hun rejst til Danmark for at gå på Gymnastikhøjskolen Ollerup, været instruktør for mange estiske hold og talt meget positivt om DGI Verdensholdsgymnasterne over for alle gymnasterne i foreningen. 

"Efter at have lavet workshop med børnene og optrådt for dem fik vi gaver og kort. Vi var superstjerner i deres øjne. Det var fedt at mærke deres begejstring for dansk gymnastik og for os," fortæller Anna Bech, gymnast på DGI Verdensholdet.

Et gymnastikentusiastisk publikum

Herefter gik turen med skib til Finland. Sammen med cirka 10.000 andre gymnaster fra forskellige steder i verden deltog DGI Verdensholdet i den finske gymnastikfestival, Gymnaestrada. I løbet af tre dage optrådte de for et kæmpestort publikum som en del af åbningsceremonien, lavede workshops for børn og shows forskellige steder i byen Tampere i Finland. Endnu engang fyldte kendskabet til gymnastik meget mere end gymnasterne var vant til fra deres verdensturné.  

"Det var tydeligt at mærke, at der var en stor forståelse for sværhedsgraden af vores gymnastik. Det betød meget at mærke publikums entusiasme. Jeg fik lyst til at gøre mig ekstra umage for at begejstre dem," fortæller Julie Lykke Schneider Jensen, gymnast på DGI Verdensholdet

Der var dog steder, hvor deres tilgang til gymnastikken, var væsentlig anderledes end, hvad vi kender til fra Danmark. 

"Fokus var mere på konkurrenceelementer og rytmiske sekvenser sammensat af momenter. I Danmark benytter vi mere en legende tilgang med mere nysgerrighed, udtryk og flow," fortæller Morten Asbjørn Christensen, instruktør på DGI Verdensholdet.   

Næste og sidste stop på europaturnéen er Norge. Herefter går turen hjem til Danmark, hvor holdet skal deltage i Landsstævnet som allersidste del af deres eventyr som fuldtidsgymnaster på DGI Verdensholdet.