Danske juletraditioner i 40 graders varme

Selvom DGI Verdensholdet er på den anden side af jorden med palmer, hedebølge og sommervibes, så holder vi fast i de danske juletraditioner med julebagning, kalenderlys og endda et dansk julemarked i Sydney.

Juletiden er ofte forbundet med sne, stearinlys og varme vinterjakker. Men sådan er det ikke for os i Australien. Her er der 40 grader og fuld sol. Alligevel forsøger vi at skabe julestemning ved hjælp af de danske juletraditioner.
Pebernødder, vaniljekranse og havregrynskugler blev bagt for et par dage siden i byen Walgett, hvor vi boede i en gymnastikklub, der hedder PCYC.

Når nu man ikke har sin familie i nærheden i julen, er det skønt at bruge hinanden til at komme i julestemning og have en hyggelig aften. Flere af os har også bagt med vores værtsfamilier for at introducere dem til en del af den danske jul og også for selv at komme i julestemning og bruge tid med familierne. Det er blevet taget rigtig godt imod,” siger Julie Glerup, der er gymnast på DGI Verdensholdet.

Kvinderne gik også luciaoptog, hvor vi alle havde stearinlys i hånden iført hvidt tøj.

Det var sjovt at gå lucia for drengene. Vi lavede vores egen version og fik et godt grin ud af det. Det er dejligt at holde fast i nogle juletraditioner i et ellers travlt program, hvor julen ikke fylder så meget,” siger Julie.

Ikke nok med julebagning og luciaoptog, så tænder vi også kalenderlyset hver dag. Et lys vi købte på det danske julemarked i Sydney, som blev afholdt af den Danske Kirke i byen.
Her var vi i slutningen af november, hvor vi fik taget billede med julemanden, spiste æbleskiver og fik smørrebrød.

”Det var en virkelig dejlig oplevelse. At være på den anden side af jorden og så fornemme noget så hjemligt som julestemning var fantastisk,” siger Sofie Snogdal, der også er én af de 28 gymnaster på DGI Verdensholdet.

Så selvom vi er langt væk hjemmefra, så har vi julet en del i løbet af december.
Selve juleaften skal vi holde i byen Taree i Australien, hvor vi skal fejre højtiden med hele holdet samt vores værtsfamilier. Dagen efter skal vi hver især fejre australsk jul med vores værtsfamilier.

”Det, jeg glæder mig mest til ved at holde jul i Taree, er, at jeg skal holde den sammen med min nye familie – holdet. Jeg tror, det bliver en skøn oplevelse, og noget vi kommer til at huske i lang tid. Derudover glæder jeg mig virkelig meget til at opleve julen her i Australien, fordi den på mange måder er anderledes, end den vi har derhjemme. Både med hensyn til vejret, maden og traditionerne. Det bliver spændende at opleve, og det tror jeg, at vi alle glæder os til,” afslutter Sofie.