Mødet med den danske kultur meget langt væk fra Danmark

Lige nu befinder DGI Verdensholdet sig over 12.500 km fra Danmark. Alligevel fylder den danske kultur en hel del i deres hverdag under deres besøg i Argentina.

Fra det sekund vi landede i Buenos Aires og blev taget imod af vores værter her i Argentina, har det føltes meget hjemligt. Vi blev nemlig budt velkommen af Vanina Testani og Ricardo Albeck, der stod klar med dansk smørrebrød. Både Vanina og Ricardo har danske rødder og taler derfor sproget flydende. Derfor føltes det som at komme hjem meget langt hjemmefra.

“Jeg kan huske, at jeg blev helt i forvirret, da vi ankom, fordi de snakkede dansk. Men det var helt vildt dejligt at tale dansk med andre end folk på holdet. Og så var det sindssygt lækkert at få smørrebrød - det var helt vildt,” siger Joakim Vorup Sass-Petersen, som er én af gymnasterne på DGI Verdensholdet.

Ikke nok med det, så har vi gennem hele vores ophold i Argentina mødt utrolig mange argentinere med danske rødder - særligt i byen Necochea. Her mødte vi blandt andre Johanne på 100 år og Edith på 97 år, som begge var kommet for at se vores sjov.

“Det var virkelig hyggeligt. Selvom de har boet i Argentina hele deres liv, så følte de et stort tilhørsforhold til Danmark. De var vilde med, at vi kom på besøg i deres by,” siger Joakim.

I Necochea har vi boet ved værtsfamilier, hvor mange af dem er dansk-argentinske. Joakim boede hos en kvinde, hvis bedsteforældre var danske. Derfor kunne han tale dansk med sin værtsfamilie.

“Det gjorde det meget hjemligt. Specielt når vi er så langt hjemmefra. Der er ingen tvivl om, at det gjorde kommunikationen lettere. Det var nemmere at aftale ting i forbindelse med afhentning osv.,” siger Joakim.

Og nu hvor den danske kultur har fyldt en hel del, så skal det også siges, at vi glæder os meget til at komme hjem.

“Jeg glæder mig så meget – særligt til at lave shows. Det er det, som jeg har forbundet med DGI Verdensholdet. Da jeg blev udtaget, var det først senere, jeg tænkte, at jeg skulle ud at rejse. Danmarksturnéen har hele tiden været det vigtigste for mig. Jeg glæder mig til at vise folk, at vi er mega stolte over det, vi har arbejdet på i meget lang tid, og så glæder jeg mig til at komme ud og repræsentere DGI Verdensholdet med vores show,” afslutter Joakim