Esporten får etisk kodeks
Esportforeninger- og klubber kan nu tilslutte sig et Etisk Kodeks, som blandt andet DGI står bag.
Esport Etisk Kodeks er en ny frivillig mærkningsordning og meningen er klar:
Tilslutter foreningen eller klubben sig kodekset sender de et stærkt signal om viljen til at skabe tryghed og gennemsigtighed overfor forældre, seriøsitet overfor spillerne og troværdighed overfor esports-miljøet.
DGI er med i Esport Alliancen og dermed en af parterne bag Etisk Kodeks.
Karen Friis Nielsen, Direktør i DGI Idræt & Motion siger:
”Det etiske kodeks skal kunne skabe en god ramme for den enkelte spiller og for de foreninger, der er eller vil i gang med esport. Det etiske kodeks er en kickstart til at tage debatten i foreningerne og til at skabe en god kultur i esporten. Og vi står selvfølgelig alle står klar til at hjælpe foreningerne med at tage denne debat."
Gambling, fairplay, kost og sundhed
Esport Alliancen har udviklet en pakke til Etisk Kodeks med plakat til ophængning i klubben, en kortfattet samt en uddybende beskrivelse af kodekset, en vejledning i implementering til bestyrelserne og et nyt logo til mærkningsordningen.
Ved at tilslutte sig kodekset signalerer klubben blandt andet hvordan den forholder sig til emner som gambling, fairplay, mål for esportsundervisning og ikke mindst hvordan man skaber balance mellem esport, kost og sundhed i den pågældende klub/forening.
97 procent af drengene spiller computerspil
Ifølge en analyse foretaget af DR, så spiller 97 pct. af alle drenge mellem 13 og 19 computerspil. 49 pct. af dem gør det dagligt. For pigernes vedkommende er det 70 procent, som spiller.
”Folk skal have tillid til esporten. Nøjagtigt som til enhver anden sport. Det omkringliggende samfund skal, ligesom spillere, klubber og foreninger, kunne se på esport med positive briller, for esport er kommet for at blive”, siger Thomas Koed, formand i eSport Danmark, som er en af initiativtagerne til det etiske kodeks.
Fælles rammer for esporten
Thomas Koed fortsætter:
”Vi er en alliance af organisationer, som alle har esport tæt inde på livet i dagligdagen. I samarbejdet omkring Yousee eSportligaen følte vi det nødvendigt at etablere et ansvarskodeks baseret på et sæt fælles rammer for esporten, som klubber og foreninger, der tilbyder esport til børn og unge, kan tilslutte sig og støtte sig til”.